+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
2011 Anul voluntariatului european
bottom

February 14, 2011 | In: , ,

De-a lungul timpului s-au dat mai multe sugestii prin care s-a putut defini voluntariatul. Cateva definitii pe care eu le-am considerat sugestive, ar putea fi: “Orice actiune benevola intreprinsa de o persoana fara a se gandi la o recompensa financiara” sau “Voluntariatul este o activitate desfasurata de orice persoana fizica, in folosul comunitatii, fara a primi o contraprestatie materiala”.

Din aceste definitii sau din altele ne putem face o impresie despre ce inseamna sa fii voluntar si ce inseamna sa faci voluntariat.

Din pacate in Romania, la fel ca in multe alte tari fost comuniste, exista un concept gresit despre voluntariat si ce implica el. De exemplu: in anul 1963 actualul stadion din Timisoara, Dan Paltinisanu a fost construit si cu ajutorul voluntarilor. In perioada 1965-1990 a fost impus asa numita munca patriotica, care era de fapt un voluntariat fortat.  Elevii, studentii si soldatii erau fortati sa intreprinda tot felul de munci pentru folosul comunitatii.

Astazi, in 2011, multi adulti evita ideea de voluntariat, pentru ca inca isi amintesc de perioada comunismului. Ei uita intelesul de baza al acestui concept si anume ca voluntariatul este o actiune benevola si ca o faci din placere nu din obligatie. Pe de alta parte tinerii nu se gandesc des la acest lucru deoarece ei considera irelevant sa faci o munca care nu este platita.

Anul 2011 a fost declarat anul voluntariatului european. El va fi un an hotarator atat pentru dezvoltarea voluntariatului in Timisoara, Romania si de ce nu in intreaga Europa.

Obiectivul principal este sa incurajeze cat mai multe persoane fizice sa intreprinda actiuni de voluntariat si sa se dezvolte cat mai multe ONG-urile. In acelasi timp se doreste si asigurarea calitatii dar si acreditarea unor noi organizatii care lucreaza cu voluntari. De asemenea se spera ca in acest an relatiile dintre acestea sa devina din ce in ce mai stranse sa existe o relatie de interdependenta. Motto-ul acestui an este: Volunteer! Make a difference!” .7 Mesaje to 2011 Anul voluntariatului european

Avatar

tatu

March 15th, 2011 at 4:19 pm

Cred ca romania ar trebuii sa trimita la acei oameni distrusi de acel tunami un grup de voluntariati pentru ai ajuta sa fie gasite cat mai repedea supravetuitori .Eu asi fii dispus sa particip la asa ceva

Avatar

Carmen

March 25th, 2011 at 7:59 pm

As dori sa particip la actiuni de voluntariat..Cum ma pot inscrie?

Avatar

flori

March 29th, 2011 at 8:39 am

Carmen te invitam la sediul CVT din BV.TAKE IONESCU 40 sa ne cunoastem si sa vedem impreuna in ce fel de actiuni de voluntariat ti-ar face placere sa te implici.

Avatar

anamaria

June 8th, 2011 at 6:16 pm

Vreau si eu sa ajut, cum procedez? Va rog… Multumesc!

Avatar

flory

September 21st, 2011 at 4:56 am

Buna ziua ,vreau sa fiu voluntar de ocazie sa o implic si pe fiica mea,e un lucru minunat sa ajuti la curatenia orasului tau.

Avatar

kitty

October 6th, 2011 at 2:32 pm

Buna ziua!

As dori si eu sa particip la actiuni de voluntariat!Mentionez ca as prefera actiuni ce implica copii sau animale!

Avatar

danab

November 6th, 2011 at 8:45 pm

mi as dori sa vizitez case de copii si sa ajut la strangere de fonduri in ajutorarea acestora,cum procedez?