+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Ambasadoarea Anului European al voluntariatului in Irlanda
bottom

February 25, 2011 | In: ,

Marian Harkin a fost aleasa anul acesta ambasadoarea Anului European al Voluntariatului in Irlanda. Ea este membra a Parlamentului European si sprijina in special Irlanda de Nord si de Vest. Doamna Harkin este foarte implicata in rezolvarea problematicilor sociale de exemplu se implica in sprijinirea persoanelor cu dizabilitati si este presedinta grupului de suport pentru cancerul cervical.

Voluntariatul in Irlanda se bazeaza foarte mult pe o zicatoare irlandeza “traim in umbra celuilalt”. Aceasta sugereaza ca toata lumea are capacitatea de a contribui la bunastarea societatii. Imbunatatirea calitatii vietii se poate face doar printr-un voluntariat continuu si constant.

Anul European al Voluntariatului in Irlanda a fost deschis printr-un eveniment ce s-a tinut la Royal Hospital Kilmainham, din Dublin. Evenimentul a avut loc pe data de 12 februarie. La acest eveniment au participat peste 300 de voluntari din intreaga tara. Tot atunci s-au putut inscrie voluntarii in diferite ONG-uri in functie de domeniul dorit. Cele mai cunoscute domenii au fost: problematicile sociale, protectia mediului inconjurator, sanatate, arte, sporturi.

Principalul scop al acestui an este ridicarea gradului de constientizare a impactului pe care voluntariatul il are asupra societatii.

Mesajele sunt inchise.