+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Document de pozitie pentru sustinerea voluntariatului, invatarii in contexte nonformale si activitatilor de tineret
bottom

June 11, 2012 | In: , ,

ciemd.3x.ro

A fost lansat spre consultare publica un document de pozitie care isi propune crearea  unor mecanisme financiare care sa sustina in mod adecvat voluntariatul, invatarea in context nonformal si activitatile de tineret prin intermediul viitoarei generatii a Fondului Social European.

Perioada pentru care documentul sa va afla in dezbatere publica: 11 iunie – 10 iulie!
Prezentul demers vine ca urmare a efortului sustinut in 2011 de Grupurile de lucru din cadrul Anului European a Voluntariatului in Romania si prin intermediul Agendei Publice pentru Voluntariat in Romania 2012-2020 aprobata de actorii implicati in Conferinta Finala AEV (decembrie 2011). Documentul de pozitie a fost elaborat la initiativa si prin contributia unor actori din sfera societatii civile si autoritatilor publice.

Grupul de iniţiativă este constituit de reprezentanți din organizații nonguvernamentale și instituții publice, având o experiență relevantă din punct de vedere al implicării în dezvoltarea societății civile, în sectorul educațional, promovarea voluntariatului, advocacy pentru schimbări pozitive în societatea românească, precum şi în managementul proiectelor finanțate prin fonduri europene. Grupul este format (în ordine alfabetică) din: Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (Andrei Popescu), Centrul de Resurse pentru Participare Publica – CeRe (Oana Preda), Federația Volum (Cristina Rigman), Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (Ştefania Andersen),Fundaţia Noi Orizonturi (Diana Certan), Fundaţia Soros (Denisa Ionescu), Universitatea Bucureşti, Stiinţele Educației (Oana Mosoiu)  Din grupul inițial făceau parte Romeo Moșoiu și Lorinz Szell, în calitate de reprezentanți ai Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului și, respectiv Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. Ar trebui identificat dacă, dat fiind noul context politic, MECTS și ANST girează prezenta inițiativă, prin numirea unui reprezentant în grup.

Inițiativa își propune să atragă sprijinul unui număr cât mai mare de actori în domeniile tineret, voluntariat și învățare nonformală,  fiind susţinută în mediul online de peste 8000 de persoane (http://www.causes.com/causes/644970-pentru-cei-care-cred-in-voluntariat-educatie-nonformala-si-tineret/members).

Linkul catre documentul de pozitie http://www.tinapse.ro/home/pentru-cei-care-cred-in-voluntariat-educatie-nonformala-si-tineret/document-de-pozitie/document-de-pozitie-pentru-sustinerea-voluntariatului-invatarii-in-contexte-nonformale-si-activitatilor-de-tineret

Sursa: http://www.tinapse.ro

Mesajele sunt inchise.