+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
EVS in Germania – stagiu de 12 luni la consiliul local din Rheda-Wiedenbrück
bottom

December 1, 2014 | In: ,

Rheda-Altstadt_1Rheda-Wiedenbrück este un oras de dimensiune medie din nordul Germaniei, unde locuiesc si un numar important de romani.

Organizatia coordonatoare, cosiliul orasului, gazduieste deja un voluntar SEV din Spania pana in luna august, iar in Septembrie urmeaza sa primeasca inca un voluntar din Polonia.

Stagiul pentru voluntarul roman va avea loc in perioada 02.02.2015 – 01.02.2016 si va include in principal activitati de integrare a localnicilor romani din Rheda-Wiedenbrück. Pentru a imbunatati conditiile de viata a comunitatii de romani, voluntarul va avea ocazia sa se familiarizeze cu procedurile din Germania legate de domeniul migratiei.

O alta activitate importanta  in proiect este organizarea unui festival cultural international cu o traditie de 31 de ani in care se poate implica voluntarul.

Este de dorit ca voluntarul sa fie o persoana matura, deschisa la idei si culturi noi, cu spirit de initiativa si responsabilitate.

Nu este necesara cunoasterea anterioara a limbii germane, oferindu-se cursuri de germana in cadrul proiectului, dar, pentru comunicare, este necesara cunoasterea limbii engleze.

In spiritul integrarii si respectului reciproc intre culturi diferite, voluntarul va fi gazduit intr-o casa familiala locala.

Mai multe informatii despre proiect gasiti aici.

Va rugam sa trimiteti aplicatiile voastre, continand CV model europass cu fotografie si Scrisoare de motivatie pana in data de 10 decembrie la adresa: office@voluntar-timisoara.ro.

Pentru alte informatii sunati-ne sau scrieti-ne la 0256 494390/ office@voluntar-timisoara.ro

  • Tags:

Mesajele sunt inchise.