+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Experienta mea
bottom

May 11, 2010 | In: ,

Sanse_egale_oct_nov73Am fost provocata …….dar nu obligata J, sa vorbesc despre experienta mea ca voluntar la Student Plus. Inceputul l-am facut prin stagiul de practica pe care una dintre profesoarele de la facultate mi l-a recomandat  la Student Plus. Se spune ca intr-o intilnire, de orice natura ar fi ea, primele 10 minute conteaza mult pentru o eventuala ……..reintalnire. Ei bine, in cazul meu intalnirea cu cei de la Student Plus s-a transformat cu siguranta intr-o reintilnire pentru ca i-am placut de prima data .

Am ajuns la o colaborare de lunga durata. Student Plus nu a fost singura mea experienta de voluntariat. Pana atunci mai activasem pe parcursul celor trei ani de facultate si in alte institutii si organizatii, dar, din pacate, ceea ce am facut in aceea perioada nu m-a multumit.

La Student Plus sunt implicata in trei proiecte. Primul dintre ele “Sanse egale”, in care  am avut ocazia sa lucrez intr-o echipa formata din voluntari, unii dntre ei studenti la aceiasi facultate cu mine, altii la alte facultati din Timisoara. Lucrul in echipa m-a provocat sa ma integrez  in echipa voluntarilor mai vechi de la Student Plus si sa invat lucrul direct cu   beneficiarii acestui proiect, tineri dezavantajati, cu sanse reduse, care sunt in prezent gazduiti de catre “Casa Fratii lui Onisim” Timisoara, cu varste cuprinse intre 17-25 ani. Ma bucur ca am avut ocazia sa fiu implicata in acest proiect pentru ca am putut fi de ajutor, sprijinindu-i pe baieti si ajutandu-i sa-si dezvolte abilitatile de comunicare, trecand mai usor peste barierele sociale ale neegalitatii de sanse. Cel de-al doilea proiect, este Voluntar VIP”, proiect ce are ca etapa principala infiintarea  Centrului de Voluntariat Timisoara. Implicarea mea in acest proiect a constat in adunarea datelor necesare crearii unei baze de date (ong-uri si asociatii timisene) care sa fie introdusa in site-ul Centrului. Al treilea proiect la care particip impreuna cu echipa Student Plus este constructia unui alt site, site-ul Y FRIENDS, obiectiv final al proiectului cu acelasi nume, proiect care se desfasoara in parteneriat cu YMCA Spania si YMCA Constanta. Aportul meu in acest proiect consta in culegerea si postarea de informatii utile cetatenilor straini care doresc sa se stabilesca in tara noastra.
Spatiul alocat acestui articol m-a obligat sa nu intru foarte mult in detalii cu privire la aceste proiecte , dar sper ca v-am facut curiosi sa aflati voi insiva mai multe si poate chiar sa va implicati in orice alte activitati de voluntariat dortiti. Pe mine aceasta experienta m-a facut mai deschisa fata de categoriile sociale dezavantajate si m-a ajutat foarte mult sa-mi inving timiditatea de a vorbi in public sau in fata unui grup de persoane straine. Mi-a dovedit inca o data ca munca in echipa are mari avantaje si ca, pentru a te bucura pe deplin de roadele ei (succesul unui proiect), trebuie sa-i respecti si sa-i ajuti pe cei din echipa cu care lucrezi.

Experienta Student Plus m-a ajutat foarte mult la imbunatatirea spiritului de lucru in echipa, la dezvoltarea comunicarii cu cei din jur, si de asemenea la dezvoltarea altor abilitati care ma vor ajuta in viitor.

  • Tags:

Mesajele sunt inchise.