+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile pregateste o linie de finantare proprie
bottom

June 8, 2011 | In: ,

Dintre cele 20.000 de organizatii neguvernamentale active din Romania, 2/3 au  resurse financiare scazute si foarte scazute, conform unui studiu realizat in 2010 de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.  Fondul pentru Inovare Civica, noul proiect de finantare al FDSC, vine in sprijinul initiativelor civice ale ONG-urilor printr-un fond asigurat de CEE Trust dar si din surse nationale.

Foarte multe dintre cele mai importante surse de venit ale sectorului neguvernamental – Fondurile Europene, fundatiile straine si internationale – se incheie si nu vor mai putea fi accesate. O mobilizare pe termen lung a companiilor si a filantropilor locali in crearea acestui fond intern este  solutia pe care FDSC o dezvolta  pentru a sprijini initiativele civice si a responsabiliza comunitatea in ceea ce priveste propriile probleme.

25 de proiecte ale organizatiilor sau grupurilor de initiativa vor beneficia de acest mecanism de finantare, cu grant-uri in valoare de maximum 15.000 de euro. Noi propuneri legislative, after-school-uri pentru copii, centre de zi pentru bătrâni, reabilitarea monumentelor istorice, curatenie in parculetul dintre blocuri, sunt doar cateva exemple de idei care ar putea primi finantare din acest fond.

Lansarea fondul de urgenta este estimata in toamna 2011, iar in iarna se va lansa Apelul pentru propunerile de proiecte.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, principalul administrator de programe de finantare pentru organizatiile neguvernamentale din Romania, isi va consolida prin acest program rolul de fundraiser.

Mai multe detalii http://www.stiriong.ro/pagini/fundatia-pentru-dezvoltarea-societatii-c-2.php

Mesajele sunt inchise.