+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Impresiile unei voluntare” A fost ceva ce m-a facut sa simt cat de sus iti ajunge sufletul cand faci un bine pentru cineva fara sa astepti nimic in schimb.”
bottom

July 23, 2012 | In: , ,

Publicam azi un articol aparut pe site-ul unui proiect recent incheiat Strangers yesterday, Friends Today, a  Family Tomorrow– un proiect al Fundatiei Sudent Plus implementat prin programul Tineret in Actiune, ce adreseaza fenomenul migratiei. Este marturia unei voluntare implicate in proiect si speram sa va inspire si sa va motiveze.
” Nicoleta a auzit de la prieteni despre proiectul nostru dedicat solicitantilor de azil si a decis  sa se implice si ea. Astfel ne-a contact si si-a oferit in mod gratuit serviciile de frizerita. Ea si-a dorit sa ii tunda pe barbatii din Centrul de Refugiati, convinsa fiind ca pe langa asigurarea hranei, pentru ei este la fel de important, mai ales din punct de vedere psihologic, grija pentru felul cum arata, chiar daca sunt cazati  intr-un Centru de Refugiati.
Ne dorim ca cei care citesc articolul sa fie motivati de exemplul Nicoletei.

“Am avut  intentia sa fac un lucru nou , intamplarea a facut sa-l cunosc pe Cristi, un voluntar implicat si el in acest proiect, care mi-a vorbit despre ceea ce face el si asa s-a nascut dorinta mea de a intra in acest proiect.
Mi-am oferit serviciile in mod gratuit. Am vrut sa fac ce stiam eu mai bine pentru ei. Sa ii tund. Ideea mi-a venit vazandu-i de multe ori in mijloacele de transport in comun si imi puneam intrebarea, daca ei isi permit sa aiba grija de ei, ma intrebam daca isi permit un tuns undeva in oras sau daca cineva din Centrul de Refugiati se ocupa de asta.
Cu dorinta asta i-am contact pe cei de la Fundatia Student Plus.
Am fost incantata de la prima intalnire cu cei de la Student Plus dar mai ales de faptul ca ei au acceptat ca eu sa implinesc ceea ce intentionam sa fac.
Fiind in bransa am realizat  ca nu-mi va fi dificil sa lucrez cu  oamenii dintr-o astfel  de institutie.
Am fost in tot acest timp supravegheata atat de o peresoana  de la Student Plus cat si de un membru al stafului din Centru. In Centru am fost de doua ori si in total am tuns aproximativ 50 de persoane. Colaborarea dintre noi a fost excelenta.
Cand am ajuns in Centru si am luat contact cu persoanele de diferite cetatenii si religii, cu diferite bagaje comportamentale am fost putin surprinsa, mai ales poate de  conditiile in care locuiau, insa misiunea mea era una destul de usoara pentru mine. Imi doream sa fac ceva pentru ei. A fost ceva ce m-a facut sa simt cat de sus iti  ajunge sufletul cand faci un bine pentru cineva fara sa astepti nimic in schimb. A fost placut si in acelasi timp emotionant.
A fost o experienta noua pentru mine , o experienta care m-a motivat sa nu ma opresc aici si de fiecare data cand imi v-a fi posibil sa intru pe o astfel  de  portita nu voi ezita .”

Sursa: http://www.yfriends.ro/ro

 

Mesajele sunt inchise.

Login

Best events: