+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Jurnalul unui voluntar SEV continua
bottom

May 22, 2011 | In: ,

A trecut o saptamana de cand am inceput lucrul propriu  zis cu copiii de la asociatie.

Programul meu saptamanal este de luni pana vineri intre orele 12-1:30 si intre 3 si 7. La orele pranzului eu impreuna cu cealalta voluntara Maja ajutam la cantina scolara cu pranzul. Dupa ce masa de pranz este gata avem aproximativ 1 h de joaca. Copiii cu care lucram aici sunt copii de gradinita cu varste cuprinse intre 2-6 ani. Dupa ce se termina pranzul avem aproximativ 1 h si jumatate sa ne odihnim. La ora 3 ne intoarcem la gradinita, iar dupa ce isi termina gustarea, impreuna cu 5-6 copii plecam la asociatia Carpe Diem. Asociatia Carpe Diem este un fel de after school in care copiii pot sa stea supravegheati pana vin parintii dupa ei. Aici activitatile facute cu copiii sunt foarte diverse in functie de zi. De exemplu avem zile cand facem desene, cand ne uitam la desene animate, jucam sporturi cu mingea sau mergem la “playground”. Parintii sau bunicii vin dupa ei pana in ora 5:30. Dupa 5:30 vin copiii mai mari, copiii care sunt fie in clasele primare sau gimnaziale. Varsta acestor copiii este cuprinsa intre 7-16 ani. Deocamdata nu am inceput nici o activitate propriu  zisa cu copiii. Asociatia este in renovare asa ca noi voluntarele ajutam deocamdata la mutare. In plus pana acum am vazut doar un singur copil Antonio care vine zilnic la asociatie. In rest vin cand doresc si pe urma pleaca. Sincer nu ma supar pentru ca inca nu m-am obisnuit cu un lucru asa intens, iar dupa ce pleaca cei mici am nevoie de putin timp sa ma refac. Ziua se termina in jurul orei 7 cand deobicei mergem la o plimbare prin sat sau sa verificam mailul. Acest program va dura pana prin mijlocul lui iunie cand se termina scoala. Din mijlocul lui iunie-septembrie vom avea un program mai intens cu mai multi copii, ca un fel de tabara.

Deobicei lucram doar in timpul saptamanii, dar in weekendul urmator va trebui sa lucram si in weekend. In 28 mai, sambata, impreuna cu ceilalti voluntari locali vom ajuta la mutarea dintr-o cladire in alta. In  29 mai, o alta asociatie din Cabeca Gorda organizeaza o cursa de BTT (competitie de biciclete) iar noi de la Carpe Diem ii ajutam cu ce este nevoie.

In  loc de incheiere as dori sa va impartasesc  unele impresii pe care mi le-am facut cat am lucrat cu copiii:

–     In  sat femeia este vazuta foarte prost. Copiii majoritari sunt baieti care copiaza modelul tatilor. Astfel ca sunt unele momente in care se poarta urat cu tine.

–          Aparitia unui nou copil in grup poate strica armonia grupului. Din aceasta cauza se apeleaza prea mult la agresiune verbal si chiar fizica

–          Copiii sufera de lipsa afectiunii parintesti, mai ales din partea tatilor.

–          Unele fete pentru a fi acceptate de restul baietilor renunta la feminitatea lor incepand sa se comporte ca niste baieti, jucand jocuri unele chiar prea aggressive, tipice baietilor.

 

 

Mesajele sunt inchise.