+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Last minute call pentru voluntariat in Ghana,Africa
bottom

February 10, 2012 | In: , ,

Asociatia Millennium Center implementeaza proiectul “Key Nests 4 Children” in Dodowa, Ghana impreuna cu organizatia partenera din Olanda – “Stichting NeViSo” care prevede trimiterea unui nr. total de 26 de voluntari romani si olandezi in stagii de voluntariat de 3, 6 si 12 luni in Dodowa, Ghana. Activitati: campanie de cercetare, campanie de informare, activitati non-formale cu copii si tinerii, actiuni de fundraising. Deadline: 10.02.2012. Pentru mai multe detalii despre proiect va rugam sa consultati descrierea de mai jos, sa ne contactati la adresa de e-mailsending.mc@gmail.com sau sa accesati website-ul Voluntar in lume la adresa: www.voluntarinlume.millenniumcenter.org
DESCRIERE STAGIU DE VOLUNTARIAT
Proiect EVS „Key Nests 4 Children” in Dodowa, Ghana
*prima etapa – 6 voluntari
Inceput stagiu: 01/04/2012
Sfarsit de stagiu: 01/07/2012
Organizatie gazda: Sekam Trust International
Deadline: 10.02.2012
Locatie: Dodowa, Ghana
Descrierea proiectului:
Domeniile principale de activitate sunt implicarea tinerilor in prevenirea exploatarii copiilor prin munca, prin educatie non-formala, menita a oferi copiilor si familiilor suport in a gasi alternative de petrecere a timpului liber, oferind un spatiu destinat dezvoltarii personale a copiilor, si un spatiu de dialog intercultural intre culturile europene si cele africane.
Sarcinile voluntarilor (linii generale):
– conceperea si implementarea unei campanii de cercetare pentru aflarea perceptiei sociale asupra situatiei copiilor exploatati prin munca (3 luni intre 01.04.2012 – 01.07.2012):
*vizite de studiu pentru observarea situatiei legata de copii exploatati prin munca, planificarea abordarii (metode/instrumente/modalitati) prin care beneficiarii impreuna cu organizatia gazda si organizatiile de trimitere; intalniri cu entitatile responsabile de protectia copilului; realizarea de interviuri; verificarea arhivelor si informatiilor puse la dispozitie de actori importanti din comunitatea locala precum: Dodowa, Somanya, Madina, Adenta, Tem , Ashiaman, Sege, Akplabanya, Wokumagbe, Songornya, Kasseh, Battor, Kpong, Doryumu, Accra and Kordiabe; colectarea de testimoniale de la copii exploatati prin munca; prelucrarea materialelor video si transformarea acestora intr-un documentar despre factorii care contribuie la mentinerea situatiei copiilor exploatati prin munca in Ghana (Dodowa); prelucrarea materialelor fotografice, care prezinta copii exploatati prin munca alaturi de familiile acestora, cate 10 imagini/voluntar/luna vor fi postate in cadrul platformei electronice a proiectului (website) pentru strangerea de fonduri alocate activitatilor dupa programul educational normal, la finalul stagiului de voluntariat; pregatirea unui raport cu activitatile ralizate in Ghana.
Procedura de selectie (prima faza):
– Formular de aplicatie
– Curriculum Vitae (Europass), Scrisoare de motivatie + Fotografie
– ~ 80% tineri (din cei 16) cu oportunitati reduse (vedeti mai jos descrierea)
* Tinerii cu oportunităţi reduse sunt tineri dezavantajaţi faţă de alţii, datorită unor situatii sau obstacole menţionate în lista ne-exhaustivă de mai jos. În anumite contexte, astfel de situatii sau obstacole blochează accesul efectiv al tinerilor la educatie la educaţie formală şi non-formală, mobilitate şi participare transnaţională, cetăţenie activă, încurajare şi includere în societate în ansamblu.
Obstacole sociale: tineri discriminaţi pe motive de gen, etnie, religie, orientare sexuală, dizabilităţi etc.; tineri în situaţii precare; parinţi tineri şi/sau singuri; orfani; tineri din familii dezorganizate.
Obstacole economice: tineri cu un standard redus de trai, venituri scăzute, dependenţă de sistemul de asigurări sociale; în situaţie de şomaj pe termen lung sau sărăcie;
Probleme de sănătate: tineri cu probleme cronice de sănătate dar care le permit participarea la activitatile proiectul mentionat;
Obstacole geografice: tineri din zone izolate sau rurale; tineri locuind pe insule mici sau in regiuni periferice; tineri din zone urbane cu probleme; tineri din zone cu servicii deficitare (transport public limitat, facilitati reduse, sate abandonate)
Diferenţe culturale: tineri imigranti sau refugiati, ori descendenti ai unor familii imigranti sau refugiati; tineri apartinad unei minoritati nationale sau etnice; tineri cu probleme de adaptare lingvistica si includere culturala.
***Nota 1: Toate costurile aferente participarii in cadrul stagiului de voluntariat sunt acoperite prin program, in afara de 10% din transportul international. (mai multe despre facilitati si conditii gasiti aici: http://voluntarinlume.millenniumcenter.org/stagii-de-voluntariat/
***Nota 2: Daca nu sunteti sigur(a) ca va incadrati in criteriile de eligibilitate, va rugam sa ne scrieti pe adresa sending.mc@gmail.com.
Notifica acest proiect la: sending.mc@gmail.com daca doresti sa aplici pentru a afla care sunt procedurile pe care trebuie sa le intrunesti pentru a participa in cadrul acestui proiect sau acceseaza website-ul Voluntar in lume la adresa: www.voluntarinlume.millenniumcenter.org, in partea dreapta, sectiunea Documente utile.

 

Mesajele sunt inchise.