+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Mai dă-mi o şansă! Colectează selectiv!
bottom

March 21, 2011 | In: ,

 

Ideea proiectului Mai dă-mi o şansă! Colectează selectiv!” a apărut din necesitatea informării și educării tinerilor (în special a studenților), a comunității timișorene cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor în baza Legii 132/2010 de către toate instituțiile publice.

În ultimii ani s-a observat o lipsă de informare la nivelul populației despre importanţa colectării selective, dar şi despre modalitățile de realizare a acesteia. La nivel orașului Timişoara, există diverse centre de colectare  şi  proiecte realizate de ONG-uri pentru a informa şi ajuta populaţia să adopte un comportament ecologic.

Ca ţară membră UE, România are un cadru legal, ce transpune în plan naţional legislaţia europeană din domeniul managementului deşeurilor. Astfel pentru a-şi respecta angajamentele faţă de UE, conform HG 621/2005, România trebuie să îndeplinească obiective anuale de reciclare şi de valorificare aflate într-o creştere graduală până în 2013.

În Timișoara demersurile în această direcţie au început încă din 2007 prin implementarea unui proiect de colectare duală, şi, de atunci, s-au avut în vedere şi alte investiţii pentru a putea îndeplini aceste obiective. În prezent, se recicleză aproximativ 20% din deşeuri, fiind necesar ca în anul 2013 să se ajungă la un procentaj de 55%.

 

Scopul proiectului „Mai dă-mi o şansă! Colectează selectiv!” constă în informarea comunității timișorene, a studenților cu privire la necesitatea colectării selective și a modalităților de colectare și reciclare existente în Timișoara.

Perioada d edesfasurare a proiectului este 08.03.2011 – 27.05.2011

SURSA : http://ecotimisoara.ro

Mesajele sunt inchise.