+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Noua mea perspectiva asupra voluntariatului
bottom

June 8, 2010 | In:

Noua mea perspectiva asupra voluntariatului

Implicarea mea in voluntariat a inceput in urma unui search pe google, cu titlul “ONG-uri din Timisoara”. Cautam un ONG pentru studiul de caz al licentei mele.  In acest context am dat peste Student Plus. Primul contact a fost pe internet, cu site-ul fundatiei. Fiind studenta la Comunicare si Relatii Publice,  am invatat despre cat de important este ca o organizatie sa construiasca si sa mentina o imagine pozitiva, care se reflecta chiar si printr-un site, iar la acest capitol,  Student Plus a fost la inaltime.  Dupa ce am participat la o prezentare a proiectelor pe care organizatia le desfasoara, am decis sa ma implic in activitati de voluntariat in cadrul fundatiei.

Prin conceptul de voluntariat inteleg timp investit, pentru ca cel care beneficiaza este in primul rand voluntarul si apoi organizatia si publicurile acesteia. Prin contributia mea la Student Plus am aplicat practic cunostintele invatate in timpul facultatii. Nu am ajuns sa ating nivelul de performanta pe care mi-l doresc si mai am mult de parcurs pana acolo, deoarece formarea si perfectionarea profesionala sunt un proces continuu, care dureaza toata viata. Dar prin voluntariat am avut ocazia de a dobandi cunostinte noi, de a colabora si munci in echipa, de a ma dezvolta socio-profesional, de a-mi forma o experienta minima si o imagine de asamblu a ceea ce implica jobul pe care-l voi avea.

Am auzit multe persoane spunand “mi-ar placea sa ma implic, dar nu am timp”. In urma unui sondaj de opinie efectuat pe 100 de subiecti din Timisoara, s-a constatat ca principalul motiv pentru care tinerii nu se implica in activitati de voluntariat este lipsa de timp. Unul dintre avantajele voluntariatului este flexibilitatea. Voluntariatul ofera sentimentul libertatii si al satisfactiei de a alege singur domeniul sau activitatea in care sa te implici, in functie de personalitate si gusturi, de timpul hipnotizant de efemer si de stilul de viata. Din dorinta de a extinde aria de activitate a voluntariatului, s-a creat optiunea de a fi voluntar online, prin intermediul internetului. Acest lucru presupune sa dai o mana de ajutor unei organizatii, fara sa te deplasezi la sediul acesteia. Ce activitati concrete poti sa realizezi? De exemplu, traduceri, editarea unor materiale informative, postarea evenimentelor pe site-ul organizatiei si multe altele.

Pentru mine voluntariatul reprezinta timp pentru viitor, timp pentru dezvoltare, timp pentru relaxare si oameni… Fa-ti si tu timp pentru tine, fii voluntar!

Cornelia, 21 ani



1 Mesaj to Noua mea perspectiva asupra voluntariatului

Avatar

Andreea

October 30th, 2010 at 3:56 pm

Buna,
Ma numesc Andreea,sunt proaspata studenta in Timisoara si mi-ar placea sa fiu voluntar si nu stiu unde…ma puteti ajuta va rog cu detalii?:D