+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Numere
bottom

May 11, 2010 | In: ,

Nu stiu ce si cat va spun unora dintre voi cifrele, dar se pare ca, in perioada in care traim, ele aprope ca ne conduc viata, fie ca sunt sume de bani, de preferinta cat mai mari, sau mai nou numarul de accesari dintr-o zi al unui site oarecare. Tot despre cifre voi scrie si eu acum, dar aceste cifre le-am ales pentru ca reprezinta oameni care s-au implicat intr-un fel sau altul in activitati de voluntariat. Am ales 3 numere: 104 , 18500 si ……….cateva sute. Am sa incerc, fara a va plictisi, sper, sa va explic pe scurt ce au insemnat aceste numere – pentru ca, nu-i asa, tot ce s-a intamplat in alta zi decat azi, e trecut.

104 a reprezentat in 2002 numarul de perechi de pantofi care au fost donate de catre femeile din Scotia intr-o campanie organizata de YWCA pentru a lupta impotriva violentei domestice a carei  victime sunt femeile  din toata lumea si  in numar tot mai mare lumea; 104 reprezenta in 2002 numarul femeilor din Scotia care au murit din cauza violentei partenerilor lor de viata .

18.500 de voluntari au facut parte din marele angrenaj al Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver 2010 .

Cateva sute de persoane au participat la marsul Bolilor Rare care a avut loc in Timisoara in luna februarie a acestui an.

Fie ca e vorba de Scotia, Canada sau Romania, fie ca a fost 2002 sau anul trecut, fie ca vorbim despre violenta domestica, despre boli rare sau pur si simplu despre organizarea unui mare eveniment, trebuie sa recunoastem lucrurile bune care s-au facut si despre care nu am fi vorbit, daca o mana de oameni sau mai multi nu si-ar fi dorit sa-si doneze timpul, banii sau … pantofii, pentru a fi solidari si pentru a-si  ajuta semenii din comunitatea in care traiesc.

Centrul de Voluntariat crede cu tarie ca si aici, in Timisoara, exista mai mult de o mana de oameni care si-ar dona timpul lor liber si care si-ar dori sa se implice in activitati care sa aduca un plus in orasul lor. Avantaje sunt, chiar daca nu de ordin material. Inchei si va multumesc in numele echipei acestui site celor care credeti in puterea voluntaritului iar pe ceilalti ii provocam sa-si doneze macar o zi din timpul lor unei actiuni de voluntariat. Mai apoi isi pot impartasi experienta  aici, alaturi de noi, alaturi de voluntari.

  • Tags:

Mesajele sunt inchise.