+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
O noua atitudine: activi pentru comunitate!
bottom

June 3, 2011 | In: , ,

6 iunie 2011- Ziua YMCA in Romania

O noua atitudine: activi pentru comunitate!

FEDERATIA YMCA ROMANIA – ORGANIZATIE CARE REUNESTE CA MEMBRI 10 Y-URI LOCALE SITUATE IN BAIA MARE, CAVNIC, SACEL, ROZAVLEA, ORADEA,TIMISOARA, BUCURESTI, IASI, CONSTANTA CELEBREAZA IN DATA DE 6 IUNIE 2011 ZIUA YMCA IN ROMANIA.

6 IUNIE ESTE DATA LA CARE, IN ANUL 1844, IN ANGLIA, SIR GEORGE WILLIAMS A PUS BAZELE YMCA, ORGANIZATIA NUMARAND IN PREZENT PESTE 45 MILIOANE DE MEMBRI IN INTREAGA LUME.

Fondata in 1919 de catre Regina Maria, YMCA Romania face parte din marea familie YMCA care opereaza in peste 120 de tari. Intre anii 1945 si 1989 activitatile asociatiei in Romania au fost oprite de regimul comunist. In anul 1991, YMCA Romania a fost redeschisa pentru activitatile dedicate in special tinerilor, avand organizatii in orasele importante ale Romaniei.Incepand cu anul 2004, aceasta isi desfasoara misiunea pentru comunitate sub titulatura de Federatia YMCA Romania. YMCA Romania desfasoara activitati pentru tineri:
traininguri, cursuri de formare, tabere, schimburi de tineri , promovand un mod de viata sanatos, implicarea in comunitate, voluntariatul, diversitatea culturala,cooperarea, pacea si democratia.

Astfel, in aceasta zi, Fundatia Student Plus- YMCA Timisoara organizeaza un curs de dezvoltare personala, promovand conceptul de cetatenie activa si voluntariat. Trainingul se adreseaza tinerilor studenti timisoreni, voluntarilor, voluntarilor EVS ai organizatiei veniti in cadrul unui proiect finantat de Comisia Europeana finantat prin Programul Tineret in Actiune.

YMCA Baia Mare organizeaza actiuni stradale constand in momente de flashmob iar seara , cu incepere de la ora 18, la sediul organizatiei, va avea loc o seara interculturala sustinuta de cei 4 voluntari EVS ai organizatiei , tineri provenind din Armenia, Turcia, Italia si Portugalia, intreaga zi fiind axata pe diversitate, interculturalitate, multilingvism.

YMCA Dobrogea organizeaza in Constanta o demonstratie publica de AIKIDO pentru copii si adulti, dupa care vor incepe antrenamentele pentru membrii si voluntarii organizatiei.

YMCA Muntenia organizeaza o actiune de teambuilding pentru tinerii voluntari si simpatizanti, activitatile principale fiind: prezentare a YMCA in lume precum si o vanatoare de comori pe strazile Bucurestiului.

Ne dorim sa celebram in aceasta zi organizatia, liderii, membrii , voluntarii nostri, prietenii si sustinatorii fara de care nu am exista, persoane care prin munca desfasurata, daruirea, responsabilitatea fata de activitati si beneficiari, fata de comunitate, fata de ceea ce insemana misiunea si valorile Y, constituie adevarata inspiratie si motivatie pentru noi toti.

A new attitude: Active for community!
FEDERATIA YMCA ROMANIA
www.ymca.ro, www.ymcabalkans.com

  • Tags:

Mesajele sunt inchise.