+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
On-arrival training – impresii generale
bottom

May 9, 2011 | In: ,

A trecut deja o luna de cand sunt in Portugalia. Uneori nici nu imi vine sa cred. Totul a trecut asa de repede.

On-arrival training s-a desfasurat in perioada 28 aprilie – 3 mai la Almada, o localitate mica de langa Lisabona. Aici am fost cazati intr-un hostel pentru tineret.

Am participat 17 voluntari: 14 fete si 3 baieti. Tarile predominante au fost: Germania si Turcia. Ceilalti voluntari au fost din: Slovenia, Polonia, Estonia, Finlanda, Belgia, Luxemburg, Spania, Serbia. Eu am fost singura de la on-arrival din Romania!!! Toti voluntarii sunt imprastiati peste tot: de la Porto la Braga la Cascais la Beja la Faro pana in insula Madeira.

Prima zi a trainingului a fost foarte intensa. A durat intre 10-13 si 14:30 – 18. S-a bazat foarte mult pe ce este voluntariatul, sa vorbim despre noi si proiectul nostru. In final am  vorbit despre aspecte pozitive, dubii si aspectele negative care le-am intalnit pana acum in stagiul SEV.

A doua zi a fost o mai buna descoperire a Lisabonei si a Belemului. Pentru noi cei care am stat la Lisabona a fost o revedere  a celor mai importante obiective turistice. Descoperirea Lisabonei s-a desfasurat sub forma unui concurs. Voluntarii au fost impartiti in 2 echipe a cate 9 persoane.  Fiecare echipa a avut un leader care a primit sarcinile. Concursul a cuprins 3 parti, iar fiecare parte avea niste intrebari si 1-2 sarcini. Am avut 3 locuri de intalnire la diverse intervale. Atunci trebuia sa dam la juriu intrebarile. Din pacate eu am fost in echipa invinsa. Dar am observat in aceea zi ca nu este asa de important sa castigi  ci sa stii sa te distrezi.

A treia zi, fiind duminica a fost o zi mai  relaxanta. Am avut training doar 2 ore dupa masa. In aceea zi a venit un profsor de dans care ne-a invatat cateva dansuri populare. Am invatat chiar un dans tipic al zonei Beja, zona in care voi sta in urmatoarele 8 luni.

Ultima zi complete in Almada s-a desfasurat intr-un atelier unde se fabrica ceramica Azulejo. Aici am fost invitati sa ne pictam propria noastra ceramica. Drept cadou in ultima zi ne-am primit ceramica. Mini excursia a continuat la muzeul de branzeturi si la o podgorie.  Aici am putut gusta branza sau un pahar de vin bun.

Inainte ca fiecare sa plece la rutina sa, ne-am impartasit ultimele impresii despre training, am adunat contacte si am multumit organizatorilor pentru zilele de training petrecute impreuna.

Acestea sunt cele mai recente vesti. Voi reveni in cursul saptamanilor urmatoare cu vesti despre proiectul propriu-zis.

 2 Mesaje to On-arrival training – impresii generale

Avatar

Raluca

August 1st, 2011 at 6:02 pm

Buna!

Iti scriu pentru ca imi doresc foarte mult sa plec intr`un stagiu EVS in Portugalia.Ai cumva cunostinta despre o organizatie hosting?Eu caut de ceva timp si inca astept niste raspunsuri,dar m-am gandit sa apelez si la voluntarii care sunt in cursul desfasurarii stagiului.

Multumesc anticipat si sper sa ai o experienta cat mai placuta

Avatar

Annia

August 1st, 2011 at 7:31 pm

buna,

organizatia mea de hosting este Rota Jovem cu sediul in Cascais. Ea coordoneaza alte organizatii mai mici cum ar fi Carpe Diem, din Cabeca Gorda. Nu stiu daca ai aplicat si la ei … deobicei ei sunt foarte striciti in ceea ce priveste selectia. Intotdeauna cauta pe cei mai buni pentru a face o treaba cat mai buna. Daca nu ai aplicat la ei, iti recomand sa incerci. Cum ziceam si in alte articole de ale mele, nu pierzi nimic daca incerci.Alte organizatii hosting sunt: Alem (Lisboa), Fest (Espinho), Rato (Amora), Pro Atlantico (Porto Salvo), Associaco Juvenil de Peniche (Peniche), Pe de Xumbo (Evora), Centro Social de Palmela (palmela). Mai multe organizatii poti gasi pe: http://www.ec.europa.eu/youth/evs. Dupa cum o sa vezi sunt f multe organizatii hosting, singurele lucruri ce ti l recomand este sa stii in ce domeniu vrei sa lucrezi, perioada si aproximativ unde doresti sa locuiesti. Portugalia este intr-adevar o tara minuntata. Nu regret nici un moment ca am ales sa vin aici 9 luni. Mai am numai vreo 4 luni, si nu mi vine sa cred cat de repede a trecut timpul. Mult succes!!!