+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Porti deschise de Ziua Mondiala a Refugiatului
bottom

June 12, 2012 | In: , , ,

 

De Ziua Mondiala a Refugiatului, Fundatia Student Plus organizeaza ziua portilor deschise. Evenimentul initiat de tinerii voluntari romani si straini are ca obiective informarea si sensibilizarea comunitatii timisorene, si strangerea de alimente pentru solicitantii de azil din Centrul de Refugiati Timisoara.

“Nimeni nu vrea sa devina refugiat. Nimeni nu ar trebui sa indure aceasta incercare umilitoare si dificila. Cu toate acestea, milioane de oameni o indura. Daca un singur refugiat este obligat sa isi paraseasca tara, si daca un singur refugiat este fortat sa se intoarca acolo unde viata ii este pusa in primejdie, este deja inacceptabil” a afirmat Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, cu ocazia celebrarii Zilei Mondiale a Refugiatului pe data de 20 iunie 2011.

In preajma Zilei Mondiale a Refugiatului, pe data de vineri, 22 iunie 2012Fundatia Student Plus isi deschide portile pentru voluntari si pentru comunitate, oferind spatiu pentru dialog intercultural, pentru cunoastere si implicare. Evenimentul face parte din proiectul “Strangers Yesterday, Friends Today, a Family Tomorrow” ce are ca scop integrarea si ajutorarea solicitantilor de azil din Centrul de Refugiati Timisoara.

Intre orele 11.00 si 20.00, la sediul Fundatiei de pe B-dul Take Ionescu nr. 40, vor avea loc prezentari, grupuri de discutii, marturii si momente artistice cu contributia organizatiilor implicate in lucrul cu refugiatii si cu strainii, si a reprezentantilor comunitatilor etnice nou-formate. Dintr

e invitati fac parte: Asociatia Generatie Tanara, Institutul Intercultural Timisoara, Organizatia “Salvati copiii” filiala Timis, d-ra Martina Cocan, reprezentanta a Consulatului Onorific al Republicii Peru Timisoara, d-nul Maher Almashadani, jurnalist de origine irakiana si reprezentanti ai comunitatii slovace. In completare, tinerii voluntari romani si straini ai Fundatiei Student Plus vor pregati activitati specifice educatiei non-formale ce vizeaza dezvoltarea competentelor interculturale.

Evenimentul este deschis publicului larg.

Cum va puteti implica? Intrucat unul din scopurile acestui eveniment este strangerea de alimente pentru solicitantii de azil din Centrul de Refugiati, toti participantii sunt invitati sa aduca alimente neperisabile – orez, paste fainoase, ulei, zahar, conserve – ce urmeaza a fi distribuite celor aproximativ 50 de solicitanti de azil rezidenti ai Centrului de Refugiati Timisoara. Timisorenii cunosc deja ca alocatia de care acestia beneficiaza din partea Statului Roman este de doar 3 lei pe zi, ceea ce face ca sederea lor in CRT sa fie extrem de dificila. Mai multe informatii despre eveniment pot fi obtinute la telefon 0256-494390 si prin email la adresa office@studentplus.ro

Pe parcursul celor 3 luni ale Proiectului “Strangers Yesterday, Friends Today, a Family Tomorrow” initiat de Fundatia Student Plus si derulat prin Programul Tineret in Actiune,au avut loc intalniri numite generic “Pancakes & Stories” intre tinerii romani si straini, cu scopul discutarii aspectelor legate de fenomenul migratiei, traininguri pe tema migratiei si ale riscurilor asociate cu migratia ilegala, cursuri de limba romana si engleza pentru strainii care au obtinut o forma de protectie din partea Statului Roman, un concert caritabil si meciuri de fotbal amicale  intre echipe mixte, formate din jucatori romani si straini.

 

Mesajele sunt inchise.