+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Poti deveni voluntar in Finlanda: trei proiecte pe termen lung
bottom

March 14, 2017 | In: , ,

evsvalidia_0

Maailmanvaihto – ICYE Finland isi anunta 3 proiecte de voluntariat in cadrul SEV.

1) Validia Ammattiopisto / Validia Vocational College:

 • Pozitii disponibile: 2
 • Perioada mobilitatii: 01.09.2017-30.06.2018 (10 luni)
 • Locatie: Validia Vocational College situat in Järvenpää (35 000 locuitori) la aproximativ 40 km de Helsinki.
 • Scurta descriere: Validia este o institutie de invatamant care ofera educatie si formare profesionala pentru elevii cu nevoi speciale si instructiuni de reabilitare si indrumare pentru studentii cu dizabilitati. Aceasta are aproximativ 600 de elevi si aproximativ 280 de membri ai personalului.  Validia a fost infiintata in 1948 si este detinuta de Asociatia finlandeza a Persoanelor cu Dizabilitati.(FDP)
 • Sarcini: Validia ofera multe tipuri de sarcini pentru un voluntar interesat in sprijinirea elevilor cu nevoi speciale . Sarcinile pot include asistarea și ajutarea elevilor , sprijinirea profesorilor cu diferite clase , precum și organizarea de activități in timpul liber pentru elevi .
 • Cerinte: Principalul lucru este motivația de a coopera și de a sprijini studenții cu dizabilitati pentru a reusi in studiile lor si in viata de zi cu zi . De asemenea, este important ca voluntarul sa detina cel puțin cunoștințe de bază limba engleză – și motivația de a învăța limba finlandeză !
 • Cazare: Studentul va fi cazat intr-un camin studentesc iar, in timpul vacantelor va locui la familie ce ofera suport local.
 • Termen limita de inscriere: 28 Martie 2017.


2) Sippolan koulukoti / Sippola Residential Special School:

 • Pozitii disponibile: 2
 • Durata mobilitatii: 01.09.2017-31.08.2018 (12 luni)
 • Locatie: este situată în partea de sud-est a Finlandei, în satul Sippola, care face parte din comuna Kouvola.
 • Sarcini: Sarcina principala a voluntarilor este de a sprijini elevii in timpul practicării diferitelor hobby-uri, activități de petrecere a timpului liber, cum ar fi arta, muzica . Voluntarii sustin activitatile de terapie, de echitatie si ajuta la ingrijirea cailor  in grajduri. Voluntarii  pot organiza , de asemenea, diferite activitati in timpul liber pentru copii / tineri cu oportunitati reduse. Ajutarea personalul de la bucatarie , de asemenea, face parte din sarcinile voluntarilor.
 • Cerinte: Este important ca voluntarii sa fie motivati sa lucreze cu persoane cu oportunitati reduse, sa fie sociabili si cu o atitudine pozitiva. Vârsta minimă: 20 ani
 • Cazare: Voluntarii vor locui intr-un apartament din zona campusului.
 • Termen limita de aplicare: 28 Martie 2017

3) Kirkkopalvelut ry / Seurakuntaopisto (The Church Training College)

 • Pozitii disponibile: 2
 • Perioada mobilitatii: 01.09.2017-30.06.2018 (10 luni)
 • Locatie: Voluntarul va lucra in principal la campusul din Pieksämäki. Pieksämäki este un mic oraș în Finlanda de Est, iar Seurakuntaopisto este situat la 1,5 km de centrul orașului Pieksämäki. In apropiere se afla un parc foarte frumos, lac și o mică plajă (posibilități de volei pe plajă, în vara). În funcție de abilitățile și interesele voluntarilor, câteva săptămâni de lucru se poate face în unitatea de Järvenpää. Järvenpää este situat în Finlanda de Sud, la 35 km nord de Helsinki.
 • Scurta descriere: Seurakuntaopisto (Church Training College) este o instituție privată de învățământ de învățare condusă de Kirkkopalvelut. Seurakuntaopisto are zone de campus în Järvenpää, Pieksämäki și Ruokolahti. Avem app. 2000 studenți anuale și app. 180 de angajați. Seurakuntaopisto este specializată în educație socială și de îngrijire a sănătății, umaniste și diverse profesii bisericești.
 • Sarcini: Rolul voluntar este acela de a aduce aspecte interculturale la viața de zi cu zi a colegiului și a studenților, oferindu-le posibilitatea de practica lingvistică și învățarea interculturală. Voluntarii vor avea sarcini ca asistenți ai instructorilor noștri pentru grupurile de elevi cu nevoi speciale (și, eventual, cu tineri imigranți). Nevoia de asistenta este fie pe timp de zi în timpul lecțiilor, sau seara, legate de activitățile de petrecere a timpului liber. Voluntarii se vor afla mai multe despre lucrul cu persoanele cu dizabilități și ce fel de sprijin și de posibilitățile pe care le au în societatea finlandeză. De către studenții care asistă voluntarii au, de asemenea, o posibilități de a învăța despre muzică, arte și meserii. Un alt aspect important de învățare este comunicarea, capacitatea socială și abilitățile de lucru în echipă, să nu uite îmbunătățiri în limba engleză și abilitățile lingvistice finlandeză.
 • Cerinte: Principalul lucru este motivația de a coopera și de a sprijini studenții cu dizabilitati pentru a reusi in studiile lor si in viata de zi cu zi . De asemenea, este important ca voluntarul sa detina cel puțin cunoștințe de bază limba engleză – și motivația de a învăța limba finlandeză !
 • Cazare: Voluntarul va fi cazat intr-un camin studentesc situat în zona campusului Seurakuntaopisto. Voluntarii au camere private, dar bucătăria, baia, sauna, spălătoria și camere de uscare sunt împărțite cu alți voluntari și studenți.
 • Termen limita de inscriere: 28 Martie 2017.

3)Cum aplici?

 1. Alegeti unul dintre proiectele de mai sus.
 2. Dupa ce ati ales, completati formularul de aplicare
 3. De asemenea, accesati site-ul organizatiei noaste pentru a completa CV-ul model europass:

Nota: SEV se adreseaza in special tinerilor care au mai putine oportunitati decat colegii lor pentru a participa in proiecte transnationale. Daca consideri ca ai mai putine oportunitati decat altii, te rugam sa specifici acest lucru in aplicatie. Exista o intrebare separata in formular.

Mai multe detalii despre proiecte gasiti aici

Pentru informatii si consiliere in aplicare la proiecte nu ezitati sa ne contactati:

Centrul de voluntariat Timisoara – 0256 494390 – office@voluntar-timisoara.ro

Mesajele sunt inchise.