+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Probleme cu visa in Ucraina
bottom

December 13, 2010 | In: , ,

Din pacate exista si situatii in care unele tari nu doresc sa recunoasca SEV in special stagiul long term si ingreuneaza procedurile legale  de sedere ale voluntarilor care doresc sa desfasoare un astfel  de stagiu. Un astfel de caz este Ucraina.

Toti voluntarii care vor sta in Ucraina mai mult de 90 de zile trebuie sa obtina inregistraea rezidentei si a  pasaportului la Departamentul care se ocupa de rezidenta cetatenilor straini, precum si la Departamentul de Imigrari (cunoscut sub abrevierea  OVIR sau VVIR).  Din pacate procedura este neclara si complicata.  Deasemenea viza acordata pentru un an  de zile nu este valabila decat pentru o sedere de 90  de zile. In cazul in care voluntarii EVS nu reusesc sa primeasca rezidenta, conform legii din Ucraina ei vor trebui  sa inceteze stagiul de voluntariat si sa paraseasca Ucraina.

SALTO EECA doresc sa convinga reprezentantii UE in  Ucraina sa sustina recunoasterea Serviciului European de Voluntariat in Ucraina. Sa speram ca vor reusi. Pana atunci atentie …….la visa daca doriti sa trimiteti voluntari in Ucraina pentru stagii SEV long term.

Mesajele sunt inchise.