+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Proiect de voluntariat în capitala Greciei, Atena
bottom

March 13, 2014 | In: ,

 

Vedere panoramică asupra orașului Atena

Organizația de activități social cooperative pentru grupuri vulnerabile – EDRA invită o voluntară de sex feminin la un proiect ce are loc în perioada mai 2014 – 2.1.2015 (opt luni) în Attica / Atena.

Detaliile proiectului:

Voluntarii vor fi implicați în activitățile uneia dintre instituțiile pentru deficiențe mentale din cadrul organizației noastre. Instituția se ocupă cu furnizarea o cale alternativă de viață pentru persoanele cu deficiențe mentale sau intelectuale. Aceasta se aplică prin intermediul unui proces terapeutic realizat de persoane din domeniu, dar și prin activități de rutină (bucurându-se de o cafea, realizarea de plimbări etc.) și activități creative (artizanat, pictură, arta lutului, expresivitate creativă, teatru, dans, cântat etc.).

Zile de lucru și zile libere: Voluntarii vor muncii de luni până vineri (în cazuri rare: sâmbăta și duminica) cu un total de 30-35 de ore pe săptămână.

Fiecare săptămână va avea două zile libere și:

  • 2-4 ore de limba greacă (12%)
  • 20-25 ore în structură (67%)
  • 8-10 ore de alte activități (conferințe, reviste, sporturi, excursii, vizite, bazar) (21%)

Voluntarii sunt așteptați să participe la diferite alte activități organizate de EDRA precum sărbători, bazaruri, festivaluri, conferințe care vor avea loc în varii perioade ale anului. Trebuie să menționăm că acestea sunt de natură distractivă. În caz că voluntarul în cauză muncește consistent în weekend, acesta va primi o zi liberă în plus în timpul săptămânii. Suntem deschiși la sugestii din partea voluntarilor pentru a organiza diferite activități, doar după ce aceștia se consultă cu persoanele din domeniu.

Transport în comunVoluntarilor li se va oferi bani pentru a-și achiziționa un card lunar de transport (45 euro) care le va permite deplasarea cu orice mijloc de transport în cadrul orașului Atena (autobuze, metrou, tramvaie, troleibuze).

Mâncare și cazare: Voluntarilor li se va oferi o sumă de 150 euro pe lună iar aceștia vor trebui să își cumpere propriile alimente din această sumă. Voluntarii sunt rugați să păstreze bonurile de casă și să le depună unuia dintre coordonatorii EVS. Uneori, aranjamentul alimentar poate fi o combinație între posibilitatea voluntarului de a mânca în cadrul locului de muncă sau/și furnizarea de alimente, plus o sumă de bani.

Cazarea se va aranja într-un apartament de 100 mp în zona Gazi din centrul orașului Atena, una dintre cele mai vechi și frumoase zone ale centrului. Două minute de mers până la stația de metrou „Keramikos” și 15 minute de mers până la Acropole.

Suport lingvistic: Lecții de limba greacă vor fi săptămânal 2-4 ore. Acestea vor fi predate de către un tutore privat, iar în primele săptămâni orele se pot dubla.

Vacanțe: Pentru fiecare lună de lucru, voluntarii vor primi două zile de vacanță, excluzând sărbătorile naționale. Sărbătorile sunt anunțate cu o perioadă înainte după consultare cu organizația. După sosire, voluntarul este înștiințat în legătură cu sărbătorile naționale grecești.

Alte sarcini și responsabilități ale voluntarului: Voluntarul este nevoit să participe la seminariile organizate la sosire și la jumătatea perioadei proiectului. Voluntarul este obligat să returneze organizației aplicante biletele (de avion, tren etc.), tichetele de îmbarcare, bonurile de casă și orice evidență a călătoriei acestuia din și în afara țării natale. În final, voluntarul trebuie să predea un raport de evoluție la sfârșitul proiectului.

Avantaje didactice:

Pe scurt, voluntarii vor dobândi următoarele competențe:

Competențe sociale și interpersonale: Adaptabilitate către o altă categorie de lucru sociocultural și mediu de viață, făcând față diferitelor provocări, lucru în echipă cu colegii, responsabilitatea de a conviețui cu o echipă multinațională de voluntari, dezvoltare personală, capacitate de a administra banii.

Expresivitate culturală: Dezvoltarea conștientizării diferențelor de cultură și obiceiuri într-un aranjament multicultural.

Comunicarea în limba maternă și în limbi străine: Abilități sociale și de comunicare, negociere într-o limbă secundară (engleza), în anumite cazuri, învățarea limbii țării gazdă și/sau îmbunătățirea unei limbi noi (greaca).

Sensibilizarea către probleme sociale, legate de deficiențe mentale: Voluntarii se vor sensibiliza în legătură cu excluziunea socială, problemele legate de deficiențe mentale, stigmatizarea persoanelor cu astfel de deficiențe, și încep să fie mai deschiși și conștienți în legătură cu problemele persoanelor cu deficiențe.

Cunoștințe: Voluntarii vor învăța despre diverse psihopatologii, simptome generale, cum se recunosc acestea și comportă etc. De asemenea, acestora li se va da șansa să observe munca depusă de serviciile pentru persoane cu deficiențe mentale din Grecia, în special cu instituțiile de reabilitare psihosocială.

În plus, pentru a asigura o monitorizare efectivă a fiecărui voluntar, organizația coordonatoare va avea plină responsabilitate în legătură cu procesele de învățare – punând în aplicare o evaluare la jumătatea perioadei și emițând Youthpass-ul în concordanță cu finalizarea serviciului prestat de fiecare voluntar.

  • Tags:

Mesajele sunt inchise.