+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
SCOALA ALTFEL | Ce si cum vor invata elevii din toate scolile si liceele din tara?
bottom

February 17, 2012 | In: ,

Proiectul national “Scoala Altfel” 2-6 aprilie 2012 propus de Ministerul Educatiei se desfasoara in toate scolile si liceele din tara, cu implicarea tuturor profesorilor si elevilor. Centrul de Voluntariat Timisoara – Fundatia Student Plus considera ca participarea ONG-urilor timisene la acest proiect poate aduce un plus de valoare Scolii Altfel.

Inca din vara anului trecut, ministrul educatiei Daniel Funeriu comunicase intentia de a schimba – din nou! – planul de invatamant, prin introducerea unei saptamani in care nu se vor desfasura orele obisnuite de curs, ci se vor oferi elevilor o serie de activitati alternative cu caracter nonformal. “Scoala Altfel” a devenit realitate si isi incepe pregatirile. În intervalul 2-6 aprilie, in toate scolile si liceele vor putea fi organizate activităţi extracurriculare şi extraşcolare, respectiv acţiuni culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, de voluntariat şi responsabilitatea socială, activităţi pentru un stil de viaţă sănătos, inclusiv referitoare la siguranţa pe internet. Activităţile vor fi derulate conform unui orar special elaborat de fiecare unitate de învăţământ după ce vor fi consultaţi elevii, cadrele didactice şi părinţii. Programul Şcoala Altfel este obligatoriu, iar numărul de ore care va fi acoperit de acest program va fi cel puţin egal cu numărul de ore aflat în orarul obişnuit.

Centrul de Voluntariat Timisoara – Fundatia Student Plus considera ca participarea ONG-urilor timisene la acest proiect poate aduce un plus de valoare Scolii Altfel si astfel propune colaboratorilor din sectorul non-profit si privat cateva variante de activitati:

Scoala Altfel” Varianta 1
Ziua 1 Proiecte personale ale elevilor: Elevii vor fi invatati ce inseamna si cum se realizeaza un proiect personal. Vor alege sa lucreze la un proiect personal (ex. Video, short movie, fotografii pe diverse teme, prezentari PP ce pot fi folosite ca si material didactic), in grupuri sau individual, pe perioada celor 5 zile
Ziua 2 Dezvoltare personala: Despre valori in general; despre incredere, motivatie, plan de dezvoltare personala
Ziua 3 Despre voluntariat: vizite/participari activitati in cadrul diferitelor ONG-uri din zona Timisoarei
Ziua 4 Vizionare film+ Educatie media (Ex: dezbatere film Bowling for Columbine)
Ziua 5 Prezentarea proiectelor personale ale elevilor

Scoala Altfel” Varianta 2
Ziua 1 Proiecte personale ale elevilor (aceeasi descriere ca la varianta1)
Ziua 2 Dezvoltare personala (aceeasi descriere ca la varianta 1)
Ziua 3 Sport-Ecologie si mediu-City games, legende urbane si eco arts, excursii
Ziua 4 Interculturalitate si Multiculturalitate
Ziua 5 Prezentarea proiectelor personale ale elevilor

Cum se pot implica ONG-urile, Companiile si voluntarii?

1. ONG & companii: oferind activitati pe care elevii le pot desfasura pe perioada unei zile timp de 3-4 ore zilnic (se pot elabora mai multe variante de programe)
2. ONG & companii: participand cu traineri
3. ONG & companii: oferindu-le elevilor posibilitatea de a vizita organizatiile si de a cunoaste mai multe despre modul in care raspund nevoilor existente in comunitate, precum si eventualele posibilitati de implicare/angajare
4. Ca voluntar in echipa de coordonare a activitatilor pentru elevi.

Cei interesati sa contribuie la acest proiect pot contacta echipa CVT prin email pe adresele office@voluntar-timisoara.ro / office@studentplus.ro sau telefonic la numarul 0256 494390. La inceputul lunii martie ofertele de activitati vor fi prezentate scolilor si liceelor din Timisoara.

 

Mesajele sunt inchise.