+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Traieste clipa intr-un proiect SEV in Portugalia
bottom

September 16, 2011 | In: , ,

Esti tanar(a), entuziasmat (a) si iti place sa lucrezi cu copiii.  Acum este sansa ta. Rota Jovem in coolaborare cu Carpe Diem na Aldeia, cauta voluntari interesati care sa ne continuie ce eu si colega mea Maja (Slovenia) am inceput acum 6 luni de zile. Pentru acest proiect se cauta  3 voluntari care ar fi dornici sa inceapa programul  din martie 2012 pe o perioada de 9 luni de zile.

In prima luna si jumatate voluntarul va locui la Lisabona. Acolo va avea 80 h de portugheza si va invata despre cultura si stilul de viata portughez. Din luna mai se va muta in Cabeca Gorda un sat din zona Alentejo. Aici va incepe lucrul cu copiii, lucrul ce va dura pana la sfaristul anului.

Activitatile voluntarului vor fi:

in timpul anului scolar: va ajuta la servirea pranzului la gradinita din sat (12-1:30h)

va organiza activitati recreative in programul de after school (3:30h – 7 h). In acest interval se va lucra cu copiii intre 3-6 ani si 7-12 ani.

in timpul vacantei de vara: va lua parte la tabara de vara numita “Ferias em Movimento” (Vacante in miscare). Voluntarul va trebui sa initieze diverse activitati recreative. ex: pictura, activitati sportive, teatru, dans, jocuri etc.

In timpul verii voluntarul va lua parte la Semana Cultural (Saptamana Culturala). Aici va putea participa la piese de teatru, karaoke, dansuri, concerte, etc.

Atat din punct de vedere profesional cat si personal va recomand sa alegeti acest proiect. Un stagiu SEV in Cabeca Gorda iti va crea o alta perspectiva asupra vietii. Vei avea o posibilitatea sa cunosti de aproape viata de zi cu zi al unui portughez. Eu sunt aproape la sfarsitul proiectului. Saptamana viitoare voi avea 6 luni de cand sunt in Portugalia. Cand ma uit inapoi la aceste luni vad numai lucruri bune. Dupa atatea luni petrecute in Cabeca Gorda, daca as avea posibilitatea sa mai aplic inca o data pentru acest proiect, nu as ezita deloc!!!

Numarul de referinta (EI ref) al organizatiei din Portugalia este 2010-PT-5 si il gasiti in baza de date a organizatiilor acreditate SEV din Europa http://ec.europa.eu/youth/evs. Pentru mai multe detalii ne puteti scrie pe adresa office@voluntar-timisoara.ro sau office@studentplus.ro. Daca sunteti interesati de acest proiect va rugam sa trimiteti un mail la una din adresele mentionate, iar noi va vom trimite formularul standard care va trebui sa fie trimis la Rota Jovem.  Pentru detalii suplimentare legate de proiect sau modul de viata in Cabeca Gorda, puteti sa imi scrieti si pe e-mailul personal annia_costa@yahoo.com

Mesajele sunt inchise.