+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Traieste clipa
bottom

June 4, 2011 | In: ,

Asociatia pentru Tineret Carpe Diem na Aldeia din Cabeca Gorda, Portugalia, a fost infintata oficial in 2 august 2004, la cateva luni dupa aparitia initiala a ideei. Asociatia s-a putut fonda datorita parohiei romano-catolice si protectiei copilului. Aceste doua institutii au ajuns la concluzia ca unite pot aduce un beneficiu famililor cu diferite probleme sociale. Principalele cauze pentru care s-a bazat fondarea acestei asociatii au fost incurajarea copiilor pentru a si dezvolta unele aptitudini si prevenirea abandonului scolar.

Initial asociatia a lucrat numai cu voluntari. Pe langa corpul de conducere, s-au alaturat si psihologi si persoane care se ocupa cu partea de animatie. Din intregul personal numai psihologul este salariat restul sunt voluntari. In prezent asociatia gazduieste 2 voluntare straine (Slovenia si Romania), voluntare venite prin cadrul programului Serviciul European de Voluntariat.

Carpe Diem se bazeaza foarte mult si pe ideea ca un copil trebuie sa fie sprijinit din punct de vedere socio-cultural, educational, recreational. De asemenea este nevoie sa primeasca tot sprijinul pentru a dezvolta diverse aptitudini artistice, sportive,etc. Toate aceste aptitudini sunt obtinute printr-o educatie non-formala.

Cateva dintre activitatile Carpe Diem na Aldeia sunt:

-activitati recreative pentru copiii (desen si lucru manual, muzica si dans, sport, citirea unor povesti, diverse jocuri,etc);

activitati prin care se sarbatoresc unele sarbatori nationale sau locale (Craciun, Paste, ziua Mamei, ziua silviculturii,etc);

– maratonul fotografiilor;

saptamana Culturala in Cabeca Gorda.

Pe langa aceste activitati, ONG-ul mai ofera si  suport psihologic si psihopedagogic atat pentru copiii cat si pentru parinti.

Personal consider ca tot cea ce a facut Carpe Diem pentru comunitate este extraordinar. Sincer mi-ar placea sa vad si in Romania ca in zonele rurale apar astfel de ONG-uri. Din cate stiu nu exista inca asa ceva la noi….poate ma insel. Ar fi bine sa fie asa!!! In caz ca am avut dreptate sper ca prin articolul meu sa pot schimba mentalitatea ca numai la oras pot aparea astfel de asociatii. Este nevoie de asa ceva si la sate….

 

 

 

Mesajele sunt inchise.