+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Vis implinit
bottom

November 1, 2010 | In: ,

Ma numesc Annia si ma bucur sa ma aflu printre tinerii care vor participa intr-un stagiu SEV in anul 2011.  Eu am fost aleasa pentru un stagiu de 10 luni in Portugalia.
Am terminat in vara masterul, si in momentul de fata nu am un loc stabil de munca. Trec printr-o etapa prin care nu stiu ce vreau sa fac din punct de vedere profesional. De aceea, m-am gandit ca participarea la un stagiu SEV nu numai ca imi va oferi mai multe oportunitati din punct de vedere profesional, dar voi dobandi si anumite deprinderi. Consider cele 10 luni intr-o alta tara ca pe o provocare. Voi fi nevoita sa ma adaptez la o noua cultura, la o noua limba si la o alta mentalitate.
Am aflat de stagiul SEV din intamplare. In octombrie 2010 am venit pentru prima data la Student Plus crezand ca voi obtine un loc de munca, eu dorindu-mi foarte mult sa predau limba engleza copiilor. Atunci dna Maria, coordonatoarea de proiecte a Fundatiei, m-a intrebat daca m-ar interesa sa merg ca  voluntar in Europa. Mi-a explicat tot ce era de stiut despre SEV si mi-a recomandat sa studiez baza de date a organizatiilor acreditate SEV.  Dupa cateva zile, am fost invitata la o prezentare despre SEV organizata de Centrul de Voluntariat Timisoara . Aici, impreuna cu alti voluntari, am aflat tot cea ce era necesar pentru a intelege ce inseamna SEV. La sfarsitul prezentarii mi-am dat seama ca eu imi doresc cu adevarat sa particip la un proiect SEV si ca ar fi o ocazie unica pentru mine daca as fi acceptata.
. La inceput nu am stiut in ce tara voi ajunge, dar stiam ca imi doresc un program SEV care sa cuprinda domeniul educatiei. Am inceput  sa parcurg etapele de inscriere a candidaturii mele de voluntar in diverse proiecte SEV pe care le-am considerat, atat eu cat si coordonatorii mei, ca potrivindu-mi-se .
Printre primele scrisori de motivatie au fost si cele trimise in Portugalia. Dintre toate proiectele, cel mai mult m-a atras proiectul de la Carpe Diem, din Cabeca Gorda, Portugalia. Acest proiect m-a atras din mai multe puncte vedere: implica lucru intr-o scoala de la sat,  presupune lucrul direct cu copiii si implicarea in diverse activitati culturale. De asemenea, mi s-a parut extrem de interesant faptul ca toata activitatea se desfasoara la sat. Pana in 25 octombrie cand trebuia sa aflu un raspuns, am mai aplicat si pentru alte proiecte in Estonia (unde initial am fost acceptata, dar apoi proiectul a fost anulat), Ungaria si Franta.  Avand in vedere ca raspunsul din Portugalia a venit putin mai tarziu, am crezut ca sansele mele de a fi acceptata sunt minime. Mai ales ca aflasem ca pe 2 locuri se bat 60 de candidati din toata Europa! A venit si ziua raspunsului. Am primit un telefon din Portugalia de la coordonatoarea organizatiei din Portugalia la care aplicasem. Dumneaei mi-a spus: “te felicitam, ai ajuns printre cei 4 tineri selectati pentru proiectul nostru”. Apoi am avut un mic interviu telefonic. La sfarsit, mi-a comunicat ca in cateva zile, pe mail sau telefonic, voi fi anuntata daca sunt acceptata. Sincer, in momentul acela eram fericita si daca nu as fi fost selectionata. Numai gandul ca  eu si inca 3 am fost selectionati, a reprezentat o mare victorie pentru mine. O mai mare victorie a fost cand am primit un email in care dna Andrade ma felicita si ma informa ca eu am fost aleasa ca voluntar pentru proiectul lor in anul 2011.
Inca de la inceputul procesului, Fundatia Student Plus a fost alaturi de mine. M-a sprijinit neconditionat in aceste doua saptamani. De multe ori veneam cu o gandire putin mai negativista, dar de fiecare data eram incurajata. Mi se spunea sa vad latura buna a lucrurilor si ca, daca nu reusesc intr- un proiect, voi reusi in altul. Si iata ca dorinta mea s-a implinit. Am reusit!
Eu sunt sigura ca acest proiect va fi foarte benefic pentru mine. Voi invata multe lucruri noi care vor fi foarte utile pe viitor.
Recomand tuturor tinerilor sa incerce sa aplice intr-un proiect SEV. De multe ori in viata trebuie sa ne asumam un risc. Asa ca riscati. Nu aveti nimic de pierdut, doar de castigat.

Annia, 24 ani, Timisoara

  • Tags:


4 Mesaje to Vis implinit

Avatar

Elena

January 28th, 2011 at 6:02 pm

Felicitari si mult spor in tot ceea ce ai de facut!

Avatar

Anushka

February 11th, 2011 at 3:38 am

Bravo! Vreau si eu!

Avatar

Letitia

March 8th, 2011 at 12:38 pm

felicitari ANNIA

Avatar

Annia

March 9th, 2011 at 3:48 pm

Multumesc 🙂