+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Vizionare de film si dezbatere – Morgen in regia lui Marian Crisan | Invitat special: actorul Andras Hathazi – Nelu
bottom

October 23, 2014 | In: ,

banner_facebook-01

Eveniment international in cadrul proiectului

Ulysses Gaze: povesti ale migratiei in cinematografia est-europeana

Vizionare de film si dezbatere

Morgen in regia lui Marian Crisan (2010)

Data: Sambata: 25 octombrie 2014, ora 16.00

Locul: Aula Bibliotecii Centrale Universitara Eugen Todoran,

Universitatea de Vest – Timisoara

– Intrarea libera –

Invitat special: actorul Andras Hathazi – Nelu

 

Fundatia Student Plus va invita la o vizionare de film si dialog pe tema migratiei, sambata, 25 octombrie, ora 16:00, la Biblioteca Centrala Universitara. Ne bucuram de prezenta actorului ce interpreteaza rolul principal in filmul prezentat, Andras Hathazi. In seria celor 14 vizionari de film din cadrul proiectului, de aceasta data, ii vom avea alaturi de noi pe partenerii din celelalte 4 tari – EuropaNova (Belgia), Platform Spartak (Tarile de Jos), Dom SpotkaÅ„ z HistoriÄ… (Polonia) si Ethnological Museum of Thrace (Grecia), oferindu-ne astfel ocazia sa dezbatem problema migratiei din multiple perspective culturale, sociale si politice.

Morgen a aparut in 2010 si este filmul de debut in lung-metraj al regizorului Marian Crisan. Filmul a participat si a fost apreciat la mai multe festivaluri internationale, printre care si festivalul de film de la Locarno, unde a castigat 4 premii. De asemenea, a fost propus pentru a reprezenta Romania la premiile Oscar din 2012 la sectiunea Cel mai bun film strain. Mai multe informatii pe site-ul oficial www.morgen.ro

Morgen spune povestea unui pescar amator pe nume Nelu, din localitatea Salonta de la granita romano-maghiara, care, intr-o zi, pescuieste un imigrant ilegal de origine kurda. Pana aici povestea este bazata pe o intamplare reala, ceea ce urmeaza in continuare fiind imaginatia regizorului.

“Morgen” este al 7-lea film din seria de proiectii “Ulysses Gaze: povesti ale migratiei in cinematografia est-europeana”, proiect cofinantat prin programul Grundtvig – Invatare pe tot parcursul vietii – al UE.

  • Tags:

Mesajele sunt inchise.