+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Voluntar European
bottom

October 21, 2010 | In: , ,

Serviciul European de Voluntariat

Programul Tineret in Actiune ofera tinerilor europeni sansa de a aduce o schimbare reala in lume – si in propriile vieti – prin Serviciul European de Voluntariat.

Serviciul European de Voluntariat (SEV) ofera tinerilor europeni sansa unica de a-si exprima angajamentul personal prin activitati neremunerate si cu norma intreaga, voluntare, intr-o tara straina in interiorul sau in exteriorul UE. In acest fel, se urmareste dezvoltarea solidaritatii, intelegerii reciproce si a tolerantei in rândul tinerilor, contribuind astfel la consolidarea coeziunii sociale in Uniunea Europeana si la promovarea cetateniei active a tinerilor.

Invata pentru viata!

Deschisa tuturor tinerilor cu vârsta 18 – 30, SEV este un adevarat “serviciu de invatare”. Pe langa faptul ca este in beneficiul comunitatilor locale, prin participarea la activitati de voluntariat, tinerii voluntari pot dezvolta noi competente si, prin urmare, vor inregistra o crestere in dezvoltarea personala, educationala si profesionala. Voluntarii pot beneficia de formare specifica in intreaga activitate si vor conveni asupra rezultatelor asteptate ale invatarii, procesele si metodele folosite. Experienta lor de invatare este recunoscuta oficial printr-un Youthpass. Participarea este gratuita pentru voluntarii care primesc, de asemenea, cazarea si masa, asigurare si o alocatie pentru durata proiectului. Conditii speciale se aplica pentru a incuraja participarea tinerilor cu oportunitati reduse. De exemplu, ei pot participa inca de la vârsta de 16 ani. Mai multe informatii pot fi gasite in Ghidul Programului Tineret in Actiune, precum si in strategia de includere a programului.

Acreditare

SEV are anumite valori de baza si standardele de calitate, care sunt prevazute in Carta SEV. Pentru a proteja si sustine aceste, organizatiile interesate sa trimita, sa gazduiasca voluntari SEV sau sa coordoneze un proiect SEV trebuie mai intâi sa fie acreditate.

Pentru a primi acreditarea, organizatiile prezinta o “expresie de interes” si, odata ce aplicatia lor este aprobata, ele semneaza acordul SEV. Acreditarea dureaza trei ani, dar poate fi retrasa imediat in caz de neconformitate cu Carta SEV.

Deci …

Ai intre 18 si 30 si esti dispus sa petreci de la doua pâna la 12 luni in strainatate, ca voluntar SEV? Pregateste in prima faza formularul de intentie de pe prima pagina – sectiunea Dosar Aplicatie SEV si transmite-l Centrului de Voluntariat Timisoara pe adresa: office@voluntar-timisoara.ro
Vei fi contactat de echipa CVT in cel mai scurt timp pentru a efectua urmatorii pasi.

Iti dorim mult success!

  • Tags:


3 Mesaje to Voluntar European

Avatar

Florea Nona

March 10th, 2011 at 12:54 pm

Buna ziua,

Va trimit acest mesaj pentru ca am o nedumerire cu privire la conditionarea limitei de varsta. Sincer, mi se pare ca are loc o discriminare in ceea ce priveste varsta viitorului aplicant. Nu am observat sa reiasa din textul Dvs. , cauza acestei diferentieri pe criteriul mentionat de mine anterior.
Multumesc anticipat pentru lamuriri.

Avatar

flori

March 10th, 2011 at 1:22 pm

Serviciul European de Voluntariat este o actiune a programului Tineret in Actiune cu finantare de la Comisia Europeana. Limita de varsta a fost stabilita prin Decision No 1719/2006 /EC

Parerile intr-adevar sunt imaprtite in ceea ce priveste limitarea de varsta, dar si termenul de “tanar ‘(varsta pana la care poti fi considerat)

Mai multe detalii si informatii poti gasi la http://ec.europa.eu/youth/youth-in-action-programme/doc74_en.htm

Avatar

Samy

March 24th, 2011 at 9:44 pm

Cum pot face parte si eu din aceasta organizatie!?