+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Voluntar intr-o cursa BTT in Cabeca Gorda
bottom

May 31, 2011 | In: , ,

Sa fi voluntar EVS presupune mai multe lucruri: responsabilitate fata de munca aleasa, deschidere catre orice schimbare si flexibilitate. Este foarte important ca sa nu iti neglijezi munca pentru care ai venit aici, dar te poti implica si in alte actiuni de voluntariat. Astfel ca la terminarea stagiului in luna decembrie, pot afirma eu am fost voluntar EVS la asociatia Carpe Diem na Aldeia, dar am fost voluntar si in diverse evenimente importante la nivel local sau regional.

Asa s-a intamplat si duminica trecuta. Impreuna cu colega mea din Slovenia am fost voluntare intr-o competitie de BTT. Competitia de BTT este o competitie de biciclete, care se tine anual, in mai multe puncte din Portugalia. Cabeca Gorda este unul din aceste puncte. Anul acesta a fost al VII lea an de cand se tine cursa. Cursa are 600 de participanti (de toate varstele) si 900 de spectatori. Cursa incepe la ora 8 dimineata si se termina in jurul orei 16.  Cursantii trebuie sa parcurga 45 km cat mai repede. Premierea se face dupa ora 16. Premiile se dau pe mai multe categorii: cel mai tanar participant (a avut 6 ani), cel mai batran participant (a avut 72 ani),  primele III locuri la femei si barbati, cea mai numeroasa echipa, etc.

Din punct de vedere al voluntariatului acest eveniment este foarte important. Tot satul se aduna si accepta sa fie voluntari pentru o mai buna desfasurare a concursului. Voluntarii au ajutat la impartirea apei pe traseu, sau la impartirea pranzului si spalarea de vase. Eu si colega mea a trebuit sa ne ocupam de partea cu spalatul vaselor. La un numar asa de mare de participanti si de spectatori este nevoie de cat mai multi oameni.  Printre asociatiile cu voluntari au fost consiliul local Beja, asociatia Carpe Diem na Aldeia si Crucea Rosie Portugheza.

Evenimentul a iesit extraordinar. Croniciile de dupa a fost foarte favorabile.

Ma bucur ca am avut ocazia sa particip la un asa un eveniment important si sper ca pe viitor sa pot participa si in alte evenimente de acest gen.

 

Mesajele sunt inchise.