+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Voluntarii SEV se mai si distreaza :)
bottom

July 3, 2011 | In: ,

Programul unui voluntar SEV nu este numai lucrul intr-un ONG. Acesta este unul din lucrurile pe care le-am invatat cand am ajuns in Portugalia. Rota Jovem, “hosting organization”, s-a preocupat foarte mult inca din prima luna sa ne asigure si unele momente recreative.

In Lisabona am participat la o noapte de Fado, la un Paddy hunt cultural sau la un party intercultural.

In Cabeca Gorda, datorita Carpe Diem-ului si a Comitetului de petreceri Cabeca Gorda am putut participa la altfel de evenimente. Inca de la inceputul verii, saptamanal sau aproape saptamanal, vineri sau sambata se tin asa numitele “marsuri populare”.   Marsurile populare incep cu dansurile copiilor care dureaza in medie jumatate de ora. Copiii imbracati in costume populare isi prezinta cu mandrie dansuri din regiunea Alentejo. Tot satul cu mic cu mare se aduna in centrul satului. Peste tot poti vedea parinti, bunici, frati,surori, prieteni, cunostiinte care vin sa ii vada pe acesti copiii minunati.

La prima petrecere care s-a tinut acum 2 saptamani am incercat sa stau in anonimat, ca sa pot observa mai bine acest eveniment. Imposibil de facut acest lucru. Parinti imi veneau la mine si ma intrebau iti place cum danseaza copilul meu … sau altii veneau la mine si mi spuneau “Buna sunt bunica lui X sau bunicul lui Y”. Bineinteles ca toate aceste discutii se tin intr-o singura limba, portugheza.

Dupa ce dansurile copiilor se termina, incepe petrecerea propriu zisa. Dansuri populare din Alentejo si multa voie buna, dureaza pana dimineata. La prima petrecere am cam evitat dansul.  Dar de data aceasta am zis nu pierd nimic daca incerc. Voi ramane aici pana in decembrie, banuiesc ca vor mai fi petreceri de acest gen. Nu o sa pot sta jos la fiecare din ele. Nu regret deloc pasul facut. Am dansat si m-am simtit foarte bine.

Nu am fost la petrecere numai sa ma simt bine, dar si din mai multe puncte de vedere. Pentru o mai buna integrare in societate este important sa participi si la astfel de evenimente. Nu este de ajuns numai sa zici Bom dia sau Boa tarde cand ii vezi pe strada ci trebuie sa le arati ca iti pasa de ce se intampla in sat. In al 2 lea rand si din punct de vedere profesional este important. Saptamana urmatoare toti vor spune voluntarele Carpe Diem, se implica, participa la aceste evenimente. Acest lucru ne va da cu siguranta un plus.

 

 

Mesajele sunt inchise.