+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Voluntariat SEV in Finlanda la “Wildlife” si Vanhamäki Activity Centre| Aplicatiile se pot trimite in luna august a.c.
bottom

August 16, 2016 | In: , ,

wildlife-finlandaTinerii cu varste intre 18-30 ani pot deveni voluntari la una dintre organizatiile cu care Student Plus – Centrul de Voluntariat Timisoara a mai derulat proiecte in anii trecuti. De aceasta data, Maailmanvaihto – ICYE Finland (YMCA Finlanda) are doua proiecte pentru stagii de voluntariat european (EVS) pe termen lung.

Pentru a aplica instrucțiuni și informații suplimentare cu privire la proiecte, vă rugăm să accesați pagina http://www.maailmanvaihto.fi/en/volunteering-in-finland/evs/active-evs-projects

Aceste proiecte SEV sunt deschise pentru toti tinerii, cu conditia este sa aiba o organizatie de trimitere. ( daca doriti ca Student Plus / CVT sa va sustina pe parcursul acestui procesului de aplicare si al derularii proiectului in calitate de organizatie de trimitere, va rugam sa ne contactati.)

1)      Metsähallitus – Parks & Wildlife Finland / Koli National Park and Koli Nature Centre Ukko

Locuri disponibile: 2

Perioada: 1.4.-31.10.2017 (7 luni)

Scurtă descriere a organizației de găzduire: Cautam un voluntar SEV la Parcul Național Koli și Koli Nature Centre Ukko. Koli National Park este unul din cele 39 de parcuri naționale din Finlanda, situate în estul Finlandei, în municipiul Lieksa. Nature Centre Ukko este inima activităților și proiectelor de voluntariat ce se deruleaza in parcul național. Centrul oferă tururi ghidate și informații turistice, servicii de închiriere a locurilor de cazare, servicii de conferințe și există, de asemenea, o cafenea mică.

Rolul voluntarului și sarcini: Sarcinile variază de la servicii pentru clienți în Nature Centre Ukko la activitatile de conservarea sau de construcție în natură. Se cauta un voluntar care iubeste activitatea in aer liber, care este interesat de natura finlandeză și motivat să lucreze in aer liber in diferite anotimpuri.

Cerințe: abilități de limba engleza și motivația de a învăța limba finlandeză. Lucrarea implică și munca fizică în condiții de teren și voluntarii trebuie să fie în măsură să preia o varietate de sarcini. Zonele noastre protejate sunt situate în locuri izolate si nu exista intotdeauna un mijloc de transport in comun convenabil, așa că suntem în căutarea unui voluntar care iubeste natura si se bucura să-și petreacă timpul în natură.

Webpage: www.outdoors.fi/en/kolinp

Termenul limită pentru trimiterea cererii: 4 septembrie 2016

 

2)      Vanhamäki Activity Centre

Locuri disponibile: 4

Perioada: 1.4.-31.12.2017 (9 luni)

Scurtă descriere a organizației gazdă: Vanhamäki este un centru de activitate în Suonenjoki, care este un mic oras din mediul rural de aproximativ 7 500 de locuitori, situată în centrul Finlandei. Vanhamäki oferă diferite tipuri de activități pentru vizitatori și se execută, de asemenea, ferma ecologică, grajduri de cai și o casă adoptivă. Centrul produce boabe si legume organice, iar produsele sunt vândute în micul magazin.

Rolul și sarcinile voluntarului: Sarcinile variază în funcție de sezon: în timpul verii voluntarii lucreaza mai mult în Vanhamäki și în toamna și primăvara există o cooperare mai strânsă cu alte organizații locale, cum ar fi centrele de cultura locale, asociații de persoane fără loc de muncă și o școală. La Vanhamäki voluntarii ofera sprijin in diferite activitati, atât în aer liber și în interior. Ei iau parte la lucrările de întreținere și agricultura ecologică a zonei parcului. Voluntarii ajuta, de asemenea, în planificarea și desfășurarea de evenimente în Vanhamäki în funcție de abilitățile și interesele lor. Voluntarii se pot efectua, de asemenea sarcini în birou și bucătărie, precum și la grajduri de cai ale centrului de activitate.

Cerințe: Este important ca voluntarula sa fie deschis atât pentru sarcinile practice/fizice cat și cele cu caracter social. Este bine să fie interesat de agricultura ecologică și natura.

– Webpage: www.vanhamaki.fi

– Termenul limită pentru trimiterea cererii: 4 septembrie 2016

Mesajele sunt inchise.