+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Zambetul de pe fata … cel mai frumos dar
bottom

April 20, 2012 | In: ,

Inca din martie de cand a inceput proiectul care are ca tema Migratia, proiect intitulat ”Strangers yesterday, friends today, a family tomorrow” am avut un singur gand. Gandul a fost sa ii ajutam pe solicitantii de azil care stau la Centrul de Refugiati din Timisoara.  Nu multi stiu dar suma care o primesc solicitantii de azil este una foarte mica, aproape infima. Suma pe care o primesc ei este in jur de 3 lei – 4 lei pe zi.  Din acesti bani trebuie sa isi cumpere mancare, obiecte de igiena, medicamente, etc. De aceea in decursul acestor luni am incercat sa facem un apel tuturor voluntarilor care vor sa ii ajute.

Saptamana aceasta, noi voluntarii de la Centrul de Voluntariat Timisoara,  ne-am propus sa aducem alimente neperisabile catorva solicitanti de azil. Evenimentul trebuia sa fie saptamana trecuta, dar datorita sarbatorilor pascale l-am amanat putin. In cateva zile datorita facebook-ului, altor mijloace de comunicare moderna, dar in special datorita telefonului am reusit sa mobilizam voluntarii.  Spre bucuria noastra, desi timpul a fost destul de scurt … doar 2 zile voluntarii au reactionat si am reusit sa strangem pachete cu mancare!!!

Astazi a fost ziua cea mare… ziua in care am putut sa aducem zambete pe fata oamenilor, oameni care au avut si au nevoie in continuare nevoie de noi.  Ne-am adunat dimineata in jurul orei 10, vreo 7 voluntari si am plecat cu pachetele la Centrul de Refugiati Timisoara. Suntem foarte fericiti sa vedem ca am reusit sa strangem 15 pachete cu mancare!

Cand am ajuns la Centrul de Refugiati am fost condusi in camerele solicitantilor de azil. In momentul de fata solicitantii de azil sunt barbati din tari precum Algeria,Maroc, Liban,India sau Afganistan. Peste tot in holuri si in camere  se auzeau trei limbi, romana, engleza si franceza.

Pentru persoane care au fost acolo pentru prima data, cum a fost si cazul meu, poti fi profund impresionat/a . In camere, nu foarte incapatoare oamenii dorm pe saltele uzate. Tot ce vezi acolo iti creaza o senzatie greu de explicat in cuvinte… te face sa te bucuri si sa apreciezi ce ai. Cel putin stiu ca pentru mine asa a fost.

Momentul in care le-ai dat plasele cu mancare a fost cel mai frumos. Doar printr-un simplu “Thank you Sir/Madam” sau “Merci beaucoup Monsieur/Madamme” si un zambet puteai sa iti dai seama cat de fericiti erau de tot ce au primit.

Desi ziua este aproape gata,  noi continuam cu proiectul nostru …. dorim sa strangem in urmatoarele luni alimente, obiecte de igiena, haine, jucarii, rechizite,etc.  Daca te intereseaza sa faci/faceti parte din echipa de voluntari ne poti scrie la adresa office@studentplus.ro sau ne poti gasi la numarul +0256 494390

Alte evenimente din cadrul  ”Strangers yesterday, friends today, a family tomorrow” sunt:

Meci de fotbal dintre voluntari si refugiati, Sambata 21 aprilie, ora 10:30 am la liceul Agricol

Concertul caritabil – Friends 4 friends, Vineri 27 aprilie, ora 9:00 pm, in Caffe People

Multumim pe aceasta cale tuturor care au contribuit sa aduca un zambet pe fata solicitantilor de azil!!

 

Mesajele sunt inchise.