+ Voluntar pe internet
Twitter icon

Voluntar pe twitter

Facebook icon

Pasi de urmat
Formular de intentie
CV model europass
Scrisoare de motivatie
top
Zilele Educatiei Non-formale la Timisoara| 8-11 noiembrie
bottom

November 7, 2011 | In: , , ,

Înscrierile pentru training-urile și workshop-urile din cadrul Zilelor Educației Nonformale Timișoara se pot face aici.

Participarea la traininguri este gratuită.

 

Peter Barta, Fundația Post-Privatizare
Marți, 8 noiembrie, 10:00 – 12:00, Cărturești, str. Mercy 

Eu – cea mai bună investiție pe care o pot face

Deși „investiție” sună pretențios suntem obișnuiți să facem zilnic investiții. Uneori fără să ne dăm seama. Investim resurse, bani, energie, emoții, iubire și ne așteptăm să facem o investiție profitabilă și dacă nu profitabilă, măcar să nu ieșim în pierdere. Investim în toate lucrurile posibile și imposibile, dar uităm să investim în noi. Și greșim.

Pentru înscrieri – aici.


Despina Iancu, Enterprise Development Associate, NESsT Timișoara
Marți, 8 noiembrie, 12.30 – 14.30, Cărturești, str. Mercy 

Antreprenoriat social

NESsT vă va ajuta să aflați cum puteți rezolva o problemă socială folosind principii antreprenoriale, ce este o întreprindere socială, cum diferă de o afacere clasică și care sunt provocările sale specifice. Vom vorbi de asemenea și despre cum se pot implica tinerii în dezvoltarea întreprinderilor sociale în România.

Pentru  înscrieri – aici.

 

Răzvan Ogîrcin, AIMS
Marți, 8 noiembrie, 15:00 – 17:00, Cărturești, str. Mercy 

Angajat sau antreprenor, o decizie pe muchie de cuțit

Care sunt avantajele și dezavantajele fiecarui tip de carieră? De ce ai alege să îți deschizi propria afacere? Ce avantaje ai avea ca angajat? Vino să afli mai multe despre cariera pe care o dorești!

 

Pentru înscrieri – aici.


Zoran Popovici, Edukube
Miercuri, 9 noiembrie, 10:00 – 12:00, Cărturești, str. Mercy 

Geek and roll (partea I)

O simplă provocare. 24 de ore. 20 de oameni care se întrec în programarea celui mai tare joc!

Vino să vezi ce presupune un eveniment de Geek and roll! Noi îți explicăm conceptul și task-ul, iar tu ai 24 de ore la dispoziție pentru programarel!

Nu contează unde programezi – în sala de workshop, la cursuri, în cămin sau în autobuz, contează să vii joi cu rezultatul final!

Partea II va fi Joi, 12:00 – 15:00 la Cafe D’Arc, Piața Unirii nr. 5.

Pentru înscrieri – aici.


Amalia Fluieraş și Anca Şulea, Asociația ECO CLUB Timișoara
Miercuri, 9 noiembrie 10:00 – 12:00, Cafe D’Arc, Piața Unirii nr. 5 

Sustenabilitate prin proiecte ecologice

Prin intermediul workshopului urmărim conștientizarea participanților asupra necesității abordării unui comportament sustenabil din punct de vedere ecologic în viața de zi cu zi.

Noi propunem o investiție personală în viitorul propriu, dar și în cel al generațiilor următoare și dorim să încurajăm un comportament ecologic prin stimularea motivației pentru protecția mediului și aplicarea celor 4R: Redu, Reciclează, Refolosește, Regândește.

Trebuie să fim conștienți că nu putem aștepta ca ceilalți să ia atitudine în locul nostru, așa că „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”(Gandhi) și vino cu noi la Workshopul Sustenabilitate prin proiecte ecologice.

Pentru înscrieri – aici.

 

 


Zoran Popovici, Edukube
Miercuri, 9 noiembrie, 12:30 – 13:30, Cărturești, str. Mercy
 

Cum ne prezentăm prin multimedii?

Ce spune profilul de Facebook despre tine? Câte like-uri primesc post-urile tale? Cați followers ai pe Twitter? Câți te știu pe LinkedIn? Dar pe Google+? De ce e important sa fii prezent în aceasă lume digitală? Cum ești văzut de prietenii virtuali? Cum ai vrea să fii văzut? Despre toate aceste lucruri, și nu numai, într-un workshop intens susținut de cei de la Edukube!

Pentru înscrieri – aici.

 

ARDOR Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR)
Miercuri, 9 noiembrie, 12.30 – 15.30Cafe D’Arc, Piața Unirii nr. 5
 

Public Speaking Beginner Seminar, ARDOR

Un seminar pentru începători într-ale vorbitului în public care țintește să te ajute să urci prima scară către scenă și implicit, către inima audienței. Seminarul include tehnici de prezentare, captare a atenției, structura unui discurs + modalități de organizare, dar mai ales o sesiune de exerciții cu participanții. Participă la o sesiune interactivă în care te exteriorizezi, râzi și îți faci prieteni!

Mai multe informații: http://www.ardor.org.ro

Înscriere: Link formular de înscriere

 

Raluca Moisi, blogger
Miercuri, 9 noiembrie, 14:00 – 16:00, Cărturești, str. Mercy 

Influența rețelelor sociale asupra viitorului tău

Internetul a pus stăpânire pe viețile noastre și, ușor, ușor, am ajuns să luam prânzul, ori cina, cu Facebook-ul pe masă. Sau Twitter-ul. Sau Messenger-ul. Universul nostru oscilează între online și offline, cu puternice influențe de LIKE și buzz. Privim cu ochii mari către viitor, spre o carieră, un parteneriat ori un contract de succes.

Dar știm cum ne afectează mâine conținutul publicat azi pe rețelele de socializare? Cunoaștem influența pe care o au cuvintele înșiruite pe Facebook sau pe un blog, asupra reputației noastre?

Pentru înscrieri – aici.

 

 

Casandra Chera, Persoana I
Miercuri, 9 noiembrie, 16:00 – 18:00, Cafe D’Arc, Piața Unirii nr. 5
 

Inteligența multiplă și dezvoltarea personală

Pe parcursul a două ore vom încerca să ne familiarizăm cu conceptul de Inteligență Multiplă și cu implicațiile puternice pe care această teorie le are în procesul de învățare și dezvoltare al tinerilor și al adulților. Ulterior, vom încerca să aflăm cine suntem, ce ne definește, ce ne face speciali, ce abilități avem și cum putem exploata aceste informații în beneficiul nostru.

Pentru înscrieri – aici.

 


Laura Malița, Institutul Român de Educaţie a Adulţilor
Joi, 10 noiembrie, 10:00 – 12:00, Cărturești, str. Mercy
 

Antreprenoriat – și înveți din propriile experiențe!

Ați tot auzit despre antreprenoriat. Este oare o soluție pentru lipsa locurilor de muncă pentru studenți? Hai să vedem împreună o metodă nonformală și mixtă de susținere a tinerilor ingenioși. Veți auzi despre proiectul CREBUS și vom pune în practică o parte din metodele folosite acolo. În cadrul acestui workshop, sunt așteptați acei tineri care doresc să afle în ce constă antreprenoriatul și cu ce îi poate ajuta. Participarea activă a tuturor este așteptată și încurajată!

Pentru înscrieri – aici.

 

 

Andreea Băltărețu – Fundația Noi Orizonturi și Dănuț Balauță voluntar FNO
Joi, 10 noiembrie, 10:00 – 14:00, Cafe D’Arc, Piața Unirii nr. 5 

Educația prin experiență – o educație cu IMPACT asupra ta și a comunității!

Prin joc, povestiri, dezbateri, studii de caz și proiecte de serviciu în folosul comunității tinerii își dezvoltă un set de valori, atitudini, competențe și abilități pe care nu și le pot dezvolta în cadrul sistemului actual de învățământ. Fiind probabil singurul program de educație nonformală 100% “Made in Romania” și exportat cu succes în țări ca Republica Moldova, Honduras sau S.U.A., modelul IMPACT a reușit să producă o schimbare pozitivă în viața și în sufletele a mii de voluntari din România și nu numai.

Pentru înscrieri – aici.

 

Andreea Dobre, Asociația Timișoara
Joi, 10 noiembrie, 15:00 – 18:00, Cafe D’Arc, Piața Unirii nr. 5 

Față în față cu angajatorul. Pot să fac față?

„Scara succesului” a fost înlocuită cu „liftul succesului” și, cât de curând, cu „teleportarea succesului”. Însă, înainte de a pronunța măcar cuvântul succes, trebuie să trecem de ușa de la intrare – Interviul de angajare.

La întrebări să te aștepți?
Ce stare de spirit e bine să ai?
Cât de convingător să fii?
Toate acestea vor fi dezbătute în cadrul workshopului. În plus, tips and tricks, multe aplicații practice și concluzii interesante.

Pentru înscrieri – aici.


Bogdan Vaida
Joi, 10 noiembrie, 16:00 – 18:00, Cafe D’Arc, Piața Unirii nr. 5 

“Ajutor! Am nevoie de MAI MULT TIMP!!!”

Tehnici de organizare și time management care te ajută să-ți îndeplinești proiectele la timp, să scapi de stres și să îți indeplinești ceea ce-ți propui.

Pentru înscrieri – aici.

 

Sesiune specială – 10:00 – 11:00 Asociația FEMROM, Cafe D’Arc, Piața Unirii nr. 5 


Prezentare a centrului FEMROM și discuții despre integrare socială

 

 

Gabriela Lazea și Cristian Badi, Salvați Copiii!
Vineri, 11 noiembrie, 10:00 – 12:00, Cafe D’Arc, Piața Unirii nr. 5 

Creștem împreună!

Organizația „Salvați Copiii” Filiala Timiș are ca și filosofie organizaționalã promovarea și apărarea drepturilor copilului. În acest context trainingul de față își propune ca și obiectiv principal creșterea gradului de conștientizare cu privire la dificultățile prin care copiii, cu părinți plecați la muncă în străinătate. De aplicabilitatea acestei acțiuni se pot bucura persoanele care au interese în domenii psiho-socio-educaționale, dar și cele interesate de a depune efort voluntar în a-i ajuta pe acești copii.

Pentru înscrieri – aici.

 

 

Dr. Corina Răceanu, Membru Team Europe-Romania
Vineri, 11 noiembrie, 12.30 – 15.30
Cafe D’Arc, Piața Unirii nr. 5 Cultură și politici culturale ale Uniunii Europene 

O temă de actualitate pentru un domeniu în plină dezvoltare în România. O discuție relaxată despre cultură și artă într-un mediu informal, în care sunt încurajate dezbaterile și întrebările stimulante.

Înscriere: Link formular de înscriere

 

Romina Matei, Institutul Intercultural Timișoara
Vineri, 11 noiembrie, 14:00 – 16:00, Cafe D’Arc, Piața Unirii nr. 5 

Aventura propriei identități intr-un context intercultural

“Trăim într-o societate accelerată, în care timpul este alert și în care avem timp din ce în ce mai puțin să ne oprim și să ne întrebăm – cine și cum suntem. Suntem invadați de informații – păreri – concepte și prea puțin de momente în care ne uităm la noi. Tocmai ăsta este și scopul acestei întâlniri – să ne permitem timp să discutăm, să împărtășim păreri, opinii și să ne uităm cu sinceritate ce anume ne mai definește – cu precădere într-o societate accelerată și într-o societate interculturală.”

Pentru înscrieri – aici.

 

 

http://zenf.ro/timisoara/

 

  • Tags:

Mesajele sunt inchise.